Yaz Aylarını Kur’an-ı Kerim Öğrenerek Geçirdiler

Yaz Aylarını Kur’an-ı Kerim Öğrenerek Geçirdiler
İlim ve Kültür Vakfı bünyesinde hizmet yürüten ve bin 546 üyesi bulunan Moral Kültür Merkezi Kütüphanesi tarafından düzenlenen yaz Kur’an Kursunda Kur’an-ı Kerim öğrenen 152 öğrenciye başarı belgesi verildi.

- İlim ve Kültür Vakfı bünyesinde hizmet yürüten ve bin 546 üyesi bulunan Moral Kültür Merkezi Kütüphanesi tarafından düzenlenen yaz Kur’an Kursunda Kur’an-ı Kerim öğrenen 152 öğrenciye başarı belgesi verildi.

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Yeni Mahalle’de çocuklara ve gençlere yönelik faaliyet yürüten Moral Kültür Merkezi Kütüphanesi sayesinde öğrenciler yaz ayını kuran öğrenerek geçirdiler. Zengin kitap çeşitleriyle öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırırken aynı zamanda Kur’an da öğrenmelerini sağlayan İlim ve Kültür Vakfı’nın bünyesinde hizmet sunan Moral Kültür Merkezi Kütüphanesi, Müftülüğün de Kur’an Kursu öğreticisi desteğiyle, 152 öğrenciye Kur’an öğretti. Kurs bitiminde düzenlenen törenle öğrencilere başarı belgelerini takdim edildi.

Moral Kültür Merkezi Kütüphanesi görevlisi Muzaffer Arslan yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin Kur’an öğrenmesi adına müftülüğün de Kur’an Kursu öğreticisi desteğiyle düzenlediğimiz kursumuz sonucu çok şükür 152 öğrencimize Kur’an öğretmiş olduk. Hizmetlerimiz tabi ki sadece Kur’an öğretmekle sınırlı değil. Dini bilgiler, ilmihal ve ahlak bilgileri de öğretiyoruz. Şuan kütüphanemize kayıtlı bin 546 çocuğumuz bulunmakta. Mahalleden gelen çok sayıda çocuğa kitap okuma imkanı sağlıyoruz. Üye olan çocuklar istedikleri takdirde ücretsiz olarak kitap alıp evine götürebiliyor, isterse de salonumuzda kitabını okuyor” şeklinde konuştu.

Arslan yaptığı açıklamada, “Kütüphanemize üye öğrencilerimiz için sınav yaptık. İlk üçe giren öğrencilere çeyrek altın hediye verdik. Eğitimin son gününde de şiir ve tiyatro gösterimiz oldu. Tek amacımız öğrencilerimizin yaz ayını bir şeyler öğrenerek faydalı bir şekilde geçirmesi” dedi.

YAZ AYLARINI KUR’AN-I KERİM ÖĞRENEREK GEÇİRDİLER

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.