Yazar Ahmet Nesin’e Büyük İlgi

Yazar Ahmet Nesin’e Büyük İlgi
2. Kitap ve Kültür Fuarında kitaplarını imzalayan yazar Ahmet Nesin büyük ilgi görürken Yine Haber gazetesi bu ilgiyi haberleştirdi.

2. Kitap ve Kültür Fuarında kitaplarını imzalayan yazar Ahmet Nesin büyük ilgi görürken Yine Haber gazetesi bu ilgiyi haberleştirdi

Kahramanmaraş’ta günlük olarak yayımlanan ve bayilerde satılan Yine Haber gazetesi Kahramanmaraş Kitap ve Kültür fuarına katılan yazarlar ile ilgili haberlerini devam ettiriyor.

25 Kasım 2015 tarihli nüshasında Yazar Ahmet Nesin ile bir söyleşi haberi yayınlandı. İşte haber ve detayları;

Nesin yayıncılık ile bir araya geldik

Kahramanmaraş 2. Kitap ve Kültür Fuarında her gün bir yayın evine ve yazarlarımıza konuk oluyoruz. Kendileri ile sohbet etme fırsatı bulduğum Nesin Yayıncılık sahibi Aziz Nesin’in oğlu, Ahmet Nesin ile röportajımızda fuarı ve yayın evleri hakkında konuştuk.

-Merhabalar Ahmet Bey fuara İlk kez mi katılıyorsunuz?

Hayır, ben geçen seneki fuarda da vardım. Fakat bu seneki katılım beni daha çok mutlu etti.

-Ahmet Bey fuara katılmanızda ki birinci sebep nedir?

Fuarlar bütün yazalar için önemli bir etkinliktir. Farklı görüşteki farklı yaşam tarzında ki yazarları bir çatı altında toplayan bir nevi kültür evleridir. Bu yüzden fuarlar benim için ayrı bir öneme sahiptir. Babamın ve kendi kitaplarımın okurla buluşması için daha fazla okura ulaşmak için fuara katılıyorum birinci ve en önemli sebebi budur.

-Babanız döneminde ki Köy Enstitüleri ruhu tekrardan canlanabilir mi okuyucularınızda bu ruhu görüyor musunuz?

Gençlerde Köy Enstitüleri yerine 21. Yüzyılda nasıl bir eğitim olmalı onları araştırmalıyız. Yani 80 yıl önceki bir şeye dönerse bize bir faydası olmaz. Şu anda dünya nasıl bir eğitime doğru gidiyor onu araştırıp Türkiye de ki soruna öyle bir çözüm bulmak gerekiyor. Yoksa seksen yıl önceki kapatılmış, kapatılması yanlış bir şeyi tekrar canlandırmak bize bir şey kazandırmaz. İlerici gençliğin bunu öğrenmesi lazımdır. Biz geçmiş ile hesaplaşacağız, geçmişle hesaplaşmak geçmişi tekrardan yaşamak değildir. Onun üzerine bir şeyler koymak gerekir o yüzden bunu iyi anlamak zorundalar.

-Ne kadar süre daha buradasınız?

Fuar sonuna kadar buradayız.

-Okurlarınız Fuar sonuna kadar sizi stantta bulabilirler mi, sizde bizzat burada mısınız?

Evet, bende fuar sonuna kadar bizzat buradayım. Okurlarımıza, kitaplarımızı zevkle imzalayacağım.

Bu gzel sohbetinden dolayı, tanıştığıma çok memnun olduğum, Babası Aziz Nesinin ve kendisinin kitaplarını zevkle okuduğum Ahmet Nesine çok teşekkür ediyorum.

1-20151125152201.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.