Yazar Vakkasoğlu Başkonuş’a hayran kaldı

Yazar Vakkasoğlu Başkonuş’a hayran kaldı
Türk edebiyatında önemli yeri olan Kahramanmaraşlı yazar Vehbi Vakkasoğlu Başkonuş yaylasına hayran oldu, yatırım yapan Serdar Erdoğanyılmaz’a teşekkür etti

Türk edebiyatında önemli bir yeri olan Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği önemli yazarlardan biri olan Vehbi Vakkasoğlu Kahramanmaraş’a geldi.

Kahramanmaraş’ta dostlarıyla bir araya gelen Vakkasoğlu, Kahramanmaraş’ın Başkonuş Yaylasında Hukukçu İnşaat Mühendisi Serdar Erdoğanyılmaz’ın misafiri oldu.

Sersem yaylası ve kuleye çıkan Vakkasoğlu yıllar önce buralara geldiğini ancak şimdi çok değişmiş olduğunu ifade ederek, Başkonuşa yatırım yapan Serdar Erdoğanyılmaz’a teşekkür etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vakkasoğlu, Kahramanmaraş’ın tarihi ve doğal güzelliğinin gün ışığına çıkartılarak tanıtımının yapılması gerektiğini dile getirerek, Başkonuşu gönül rahatlığı ile dostlarına tavsiye edeceğini söyledi.

img-20150830-wa0003.jpg

VEHBİ VAKKASOĞLU KİMDİR?

Kahramanmaraş’ta doğan yazar, öğretmenlik mesleğine Milli Eğitim’in değişik kademelerinde 35 yıl  emek verdi.  Türk çocuklarının eğitimine katkıda bulunması için Berlin’e tayin edildi.6 yıl Almanya’da çalıştı.

İlk kitabı olan “Mehmet Akif” 1968 yılında yayınlandı. O günden bugüne 45 esere imza attı. Bunlar  tarih, edebiyat, din ve psikoloji konularındadır.         

Eğitimciliği ve eserleriyle yepyeni bir gençlik yetişmesinde hizmeti büyük oldu. İlk gençlik yıllarından itibaren, toplumu eğitici binlerce konferans ve seminerler gerçekleştirdi.

Hayatın manası, muhtevası ve özü sevgidir gerçeğini yaşayarak yaydı ve kitaplarıyla gönüllere yerleştirdi. “Sevgi Merkezli Eğitim” projesiyle hem eğitimcilere, hem anne-babalara hem de gençlere etkili rehberlik yaptı.

Sadece “Bir Destandır Çanakkale” başlığıyla yurtiçi ve yurtdışında verdiği konferanslar 1500’ü buldu. "Ailede Sevgi İletişimi"  konusunu da binlerce defa değişik açılardan topluma yansıttı.

Yeni bir Çanakkale ruhuyla dirilmenin ve sevginin özünü yakalayarak kendine gelmenin önemli temsilcilerinden biri oldu.         

Bu çerçevede sevenlerinden oluşan “Sevgi Ailesi” bütün dünyada hızla gelişmekte ve sevgi bayrağını her gün biraz daha yükseltmektedir. Mutluluğu, gönüllerden gönüllere sevgi iletişimi kurmaktır.                

Ona göre, eğitim hizmetlerinden emekli olmak imkansızdır zira “Hocanın rahmetlisi olur, emeklisi olamaz”  Bu sebeble, bütün  yeryüzünü bir okul haline getirmeye, seminer  ve konferanslar halkasını genişletmeye çalışıyor. 

”Gidemediğin yer ne kadar senin değilse, giremediğin gönül de o kadar senin değildir”,der... Gençleri çok sever. Gençlerle gönül saflarını sık tutmanın, geleceğimizin garantisi olduğuna inanır.

Eserlerinden Başlıcaları Şunlardır ;

- Sevgi Merkezli Çocuk Eğitimi

-  Akif Dede "Asım'ın Nesli O'nu Çok Seviyor"

 

-  Ailede Sevgi İletişimi

-  Çanakkale'de Şahlananlar

-  Bir Destandır Çanakkale

 

-  Çanakkale Aslanları

-  Nikah Şekeri

-  Ailede Sevgi Sohbetleri

 

-  Allah’ı Nasıl Anlamalı Çocuklarımıza Nasıl Anlatmalı

-  Öğretmenin Not Defteri, 1-2-3

-  Aşk Çağlayanı Mevlana

-  Başkasının Günahına Ağlayan Adam

-  Kalp Sevmekten Yorulmaz

-  Üzüntüsüz Yaşamak

-  Osmanlı İnsanı

-  Doğru Düşünme ve Başarma Sanatı

-  İçinizdeki Dostu Keşfedin

-  İz Bırakanlar

-  Mehmet Akif

-  Tagebuch Einens Lehrers-1 (Almanca )

-  Our Teacher's Notebook- 1  (İngilizce)

-  Önce Alkışladılar Sonra Öldürdüler

-  Bu Vatanı Terkedenler

-  Yunus Emre

-  İslam Alimleri

-  Bilinmeyen Kadın

-  Farkınız İslam Olsun

-  Yeniden Doğanlar

-  Dünyada İslam’a Koşanlar

-  Öğrencime Mektuplar 1-2-3

-  Avrupanın Gerçek Yüzü

-  Son Bozgun

img-20150511-wa0006.jpgimg-20150511-wa0009-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.