Yazarımız Ali Avgın’ın ilk kitabı çıkıyor

Yazarımız Ali Avgın’ın ilk kitabı çıkıyor
Ali Avgın’ın uzun uğraşlar ve araştırmaları sonucu kaleme aldığı ‘’Han Duvarları- Kalbe Düşen Kor’’ romanı okuyucuları ile buluşmak için gün sayıyor.

Ali Avgın’ın uzun uğraşlar ve araştırmaları sonucu kaleme aldığı ‘’Han Duvarları- Kalbe Düşen Kor’’ romanı okuyucuları ile buluşmak için gün sayıyor.

Kahramanmaraş’ta köşe yazıları ile şehrin tarihine ve kültürüne ışık tutan Sitemizin Köşe Yazarı,  Araştırmacı Yazar Ali Avgın kitabının çıkacağı günü sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

Yaklaşık iki yıldır yazmak için zaman ayırdığı romanı kısa bir süre sonra kitapçılar da ve internet üzerinden satış yapan büyük kitap mağazalarında satışa sunulacak.

Sosyal Medya üzerinden kitabının kapak çalışmasını paylaşan Ali Avgın: ‘’İlgiden dolayı öncelikle dostlarımıza ve Kahramanmaraş halkına teşekkür ediyorum. Maraş Mevlevihanesi ve Maraş Kültürü üzerine yaptığım çalışmaların birikimini bir roman şeklinde kaleme alma fikri zuhur bulduğunda daha fazla araştırma ihtiyacı duydum. Şehrimiz, tarih ve kültür bakımından kadim bir şehir. Nice olaylar, nice aşklar, nice yaşamlar geldi ve geçiyor. Kaleme aldığımız romanımız Maraş Mevlevihanesi ve Şeyhi’nin oğlu Satılmış’ın beşeri ve ilahi aşkını anlatıyor. Yazarken ki yaşadığım duyguyu anlatamam. Kitabımız raflarda yerini aldığı zaman, okuyucularımızın yorumu da bizler için çok önemli. Amacım Maraş’ın Mevlevihanesi ve o dönem de ki dervişlerin yaşadığı yaşamı dile getirmek oldu. Bu vesile ile Maraş Mevlevihanesi, Kahramanmaraş’ta  inşallah yeniden hayat bulur. Çalışmalarımız devam ediyor. Kitap haline gelmesinde bana yol gösteren Tarihçi Yazar Mehmet Işık Bey’e de ayrıca teşekkür etmek isterim. Ulusal olarak çıkartıyoruz kitabı. Tüm Türkiye de okunması ve okuyucuların da bizlere dönmesi dileğiyle heyecanımı paylaşmış bulunuyorum.’’ dedi.

17457995_10155061386658376_5717847514571108295_n.jpg

Yediveren-Eftelya Yayınevin’den çıkacak olan kitabın arka kapak yazısı şöyle:

 

ARKA KAPAK YAZISI                          

Garibim namıma Kerem diyorlar     

 Aslı'mı el almış harem diyorlar        

 Hastayım derdime verem diyorlar        

 Maraşlı Şeyhoğlu Satılmış'ım ben”.

 

Han Duvaları Kalbe Düşen Kor; Maraş Mevlevihanesi Şeyhinin Oğlu Satılmış ile Aslı’nın yüz yıllık aşk hikâyesidir. Maraş’ta başlayan bu iki insanın büyük aşkı; Anadolu’nun Milli Mücadele dönemini yaşamış, hüzün ve sır dolu yolculuklarının, Han Duvarlarında son bulmasıdır.

    

Milli Mücadele yıllarının zor günlerinde yaşanan bu hikâyeyi okurken, sözcükler sizleri bir asır öncesine götürecektir. Anadolu’nun küçük şehirlerinin sokaklarında geçmişinizden izler bulacaksınız. Bir solukta okuyup bitireceğinizi düşündüğümüz bu roman, dilindeki sadelik ve akıcılık bir tarafa, olay örgüsü ve kurgudaki başarısıyla gönlünüzde yer edecektir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.