Ybem'den Yoga Kursu

Ybemden Yoga Kursu
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM), Isparta'da yeni bir ilke daha imza attı.

- Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM), Isparta'da yeni bir ilke daha imza attı.

Yoga antrenörü Güncel Dilmen'in öncülüğünde Isparta yoga ile tanışırken Dilmen, "Yoga Akademi'de yoga kelimesini kullandığımızda orjinal yoga sistemini kastediyoruz. Orjinal yoga sisteminde derin teorik bilgiye dayanan pratik uygulamanın kişiyi gerçek deneyim ve doğru anlayışa ulaştırıyor. Yoga tekniklerinin sağlıksız bedeni sağlam bir vücuda, rahatsız zihni dingin bir zihne ve telaşlı hisleri huzurlu duygulara dönüştürüyor" dedi.

Eğitimler sonucunda zihnin dinginleşip odaklandığını, farkındalığın geliştiğini ifade eden Dilmen, "Zihin odaklandığında, solunum, dolaşım ve sinir sistemleri yavaşlar. Bu, bedenin ve zihnin gevşemesine yol açar. Duygular sakinleşir, düşünce akımı yavaşlar ve gerçek ruhi benlik algılanır" diye konuştu. Bu anlamda Isparta'da ilk kez YBEM'de yoga eğitimi vermeye başladıklarını ifade eden Dilmen, kursun ilk dersinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Katılımcılara ilk aşamada doğru nefes alıp verme eğitimi verdiklerini dile getiren Dilmen, kasların gelişimi için yapılan çalışmanın ardından konsantrasyon ve meditasyon aşamalarından geçtiklerini anlattı. Dilmen, yoga eğitimin kişisel gelişim açısından son derece önemli olduğunu, bunu sağlamak adına herkesi YBEM'e beklediklerini sözlerine ekledi.

YBEM'DEN YOGA KURSU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.