Ybo’da Öğrencilere Kahvaltının Önemi Anlatıldı

Ybo’da Öğrencilere Kahvaltının Önemi Anlatıldı
Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri tarafından, Elbistan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) öğrencilerine “Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda” konulu bir etkinlik düzenlendi.

- Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri tarafından, Elbistan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) öğrencilerine “Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda” konulu bir etkinlik düzenlendi.

Elbistan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Ortaokulu’nda düzenlenen “Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda” etkinliğine; Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Başkanı Dr. Nuran Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Günalmış, Diyetisyen Fatma Ersoy, Tıbbi Teknolog Şaziye Bayrak, Elbistan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Ömer Faruk Dikici, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere kahvaltının önemini vurgulamak için düzenlenen etkinliğe katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Günalmış, öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptı.

Kahvaltının ardından öğrencilere kahvaltının ve hijyenin öneminin anlatıldığı programın açılış konuşmasını Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Başkanı Dr. Nuran Gök yaptı.

TSM Başkanı Gök, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık Bakanlığının okullarda başlatmış olduğu ‘Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda’ etkinliği ile sizlere kahvaltının önemi hakkında bilgi vereceğim. Amerika’da yapılan araştırmalara göre; kahvaltı yapan öğrencilerin derslere daha katılımcı olduğu ve okuldaki disiplin sorunlarının da yüzde 50 oranında azaldığı belirtiliyor. Kahvaltı yapan öğrencilerin belirli bir zaman sonra matematik notlarının yüzde 16’ya, okuma notları da yüzde 10’a kadar artış göstermiştir. Bunun yanı sıra kahvaltı yapan öğrencilerde baş ağrısı ve karın ağrısı şikayetlerinde de azalma görülmüştür. Amerikan Beslenme Birliği’ne göre; kahvaltı yapan çocuklar, günlük besin ihtiyaçlarını karşılar, derslere daha iyi konsantre olurlar ve problem çözmedeki yetenekleri daha da gelişir.”

TSM Başkanı Gök’ün ardından kürsüye gelen Diyetisyen Fatma Ersoy ise yaptığı konuşmasında okul çağındaki çocuklarda doğru beslenme konusunda bilgi verdi.

Beslenmenin önemini anlatan Diyetisyen Fatma Ersoy, yaptığı konuşmada, “Çocukluk çağında kazandığımız sağlıklı beslenme alışkanlıklarını bir tür yatırım olarak düşünebiliriz. Hangi tür besinleri tüketerek sağlıklı beslenebiliriz. Beslenme; insanın büyüme, gelişme ve sağlıklı yaşaması için gerekli olan besinleri vücuduna alıp kullanabilmesidir. Beslenme anne karnında başlar ve yaşamın sonuna kadar devam eder. Bedensel ve zihinsel gelişimde etkindir ve pek çok hastalık için koruyucu, tedaviye destek sağlayan sağlık hizmetleri olarak nitelendirilir” ifadelerine yer verdi.

Diyetisyen Fatma Ersoy’un yaptığı konuşmadan sonra kürsüye gelen Tıbbi Teknolog Şaziye Bayrak, ise hijyen ve önemi konusunda öğrencilere bilgi verdi.

Programın sonunda konuşan Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener ise şunları söyledi:

“Elbistan’da çocuklarımıza doğru beslenme, kişisel bakım ve hijyenle ile ilgili bir eğitim semineri düzenledik. Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamın birçok hastalığa sebep olmasından dolayı sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamı sürekli gündeme getirmeye çalışıyoruz. Okul müdürümüzün desteği ile güzel bir eğitim faaliyetinde bulunduk. Bu organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum. Güzel bir eğitim oldu, inşallah faydalı olmuştur. Ağız ve diş sağlığı ile alakalı olarak da öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturmak için diş macunu ve diş fırçası dağıtıyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum.”

Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Ömer Faruk Dikici, okullarında böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları söyledi:

“Okulumuzun yatılı bir okul olması nedeniyle Toplum Sağlığı Merkezimizin yapmış olduğu etkinliğin çok faydalı olduğu kanaatindeyim. Böyle bir etkinliği okulumuzda yaptıkları için İl Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Ahmet Yener’e ve Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Nuran Gök’e teşekkür ediyorum.”

Programın sonunda öğrencilere İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Başkanı Dr. Nuran Gök ve Okul Müdürü Ömer Faruk Dikici tarafından diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

YBO’DA ÖĞRENCİLERE KAHVALTININ ÖNEMİ ANLATILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.