Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Tes-iş Anadolu Lisesinde Ülke Tanıtımları Yaptı

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Tes-iş Anadolu Lisesinde Ülke Tanıtımları Yaptı
Yedirenk Uluslar arası Öğrenci Derneği Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesinde Toplumsal Hizmet Kulübü Organizasyonu ile “Ülke Tanıtımı Programı” düzenledi.Toplumsal Hizmet Kulübü çalışmaları kapsamında En...

Yedirenk Uluslar arası Öğrenci Derneği Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesinde Toplumsal Hizmet Kulübü Organizasyonu ile “Ülke Tanıtımı Programı” düzenledi.

Toplumsal Hizmet Kulübü çalışmaları kapsamında Endonezya, Gine Bissesau, Nijer, Kosova ve Yunanistan ülkeleri Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi öğrencilerine tanıtıldı. Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği üyesi Nijer’li Moctar Abaubacar, Gine Bissesaulu Braima Djamenca, Yunanistan’lı İlyas Molla, Kosova’lı Sallem ve Mergim Hasani ve Endonezyalı Zahfan Asadallah ülkelerini coğrafi, ekonomik, siyasi, etnik ve kültürel boyutlarıyla anlattılar. Özellikle yemek kültürü, turizm ve spor konularında öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan öğrenciler ülkelerinin yemeklerini, Türkiye ile benzerlik ve farklılıklarına değindiler. Yunanistan ile Kosova’nın Türk kültürüne yakınlığı, Gine Bissesau, Endonezya ve Nijer ile farklılıkların çokluğu vurgulandı.

Program sonunda merak edilen konularda sorular cevaplandıktan sonra uluslararası öğrenciler sorular sordu ve soruları doğru bilen öğrencilere ülkelerinin yöresel kalem ve anahtarlıklarından hediye ettiler. Sunum sonrası Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi öğrencileri Uluslar arası öğrencilerle öz çekim yaptılar.

Yedirenk Uluslarası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ali Akıllı, “Daha önce de Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesinde kulübünüz ile birlikte Bosna-Hersek, Orta Afrika ve Pakistan ülke tanıtımlarını yapmıştık. Sakarya’da farklı birçok okulda ülke tanıtımı yapıyoruz. Bugün ki etkinliğimiz de çok güzel geçti. Tüm öğrencilere teşekkür ediyorum. 9-10 Mayıs tarihlerinde Sakarya’da Uluslar arası Öğrenci Buluşması gerçekleştireceğiz ve 54 ülke tanıtımı yapacağız. Şimdiden hepinizi Uluslar arası öğrenci Buluşmasına davet ediyorum” dedi.

Toplumsal Hizmet Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri de Yedirenk Uluslar arası Öğrenci Derneği Yetkililerine teşekkür etti ve 9-10 Mayıs’ta Uluslar arası Öğrenci Buluşmasını mutlaka ziyaret edeceklerini belirttiler.

YEDİRENK ULUSLARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİ TES-İŞ ANADOLU LİSESİNDE ÜLKE TANITIMLARI YAPTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.