Yeni Adalet Bakanı ’yargı reformunu’ işaret etti

Yeni Adalet Bakanı ’yargı reformunu’ işaret etti
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yol haritamız esasında belli. Yargı reformu, strateji belgesi, yargı reformu eylem planı bizim yolumuzu gösteriyor" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yol haritamız esasında belli. Yargı reformu, strateji belgesi, yargı reformu eylem planı bizim yolumuzu gösteriyor" dedi.

Seçim hükümetinde Adalet Bakanı olarak görev yapan Kenan İpek, görevini yeni Bakan Bekir Bozdağ'a Adalet Bakanlığı'nda düzenlenen törenle teslim etti. Devir teslim töreninde konuşan İpek, 7 Haziran Genel Seçimleri'nden önce Adalet Bakanı olarak görevlendirildiğini belirterek, "63. Hükümet'te bu görevim devam etti. Beni bu göreve layık gören başta Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim. 1 Kasım'da yapılan seçimle milletimiz gerçek bir demokrasi şöleni yaşattı bize. Gerek seçime katılma oranıyla, gerekse de bir bayram havasıyla yapılan seçim sonucunun milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Milletimiz görevini yaptı. Bize çok kıymetli 4 yıl verdi. Adalet Bakanlığı olarak yapacağımız çok iş var. Nisan ayında Sayın Başbakanımız tarafından açıklanan yargı reformu stratejisi Adalet Bakanlığı'nın önümüzdeki 5 yıllık yol haritası. Sayın Bakanımız ayrılmadan önce bu çalışmalara biz başlamıştık. Belli bir noktaya getirdik. İnşallah yeni parlamento döneminde yılbaşından sonra yargı reformu paketler halinde parlamentoya bu çalışmalarımız sunulmuş olacak. Bunun dışında bildiğiniz gibi AB müzakere sürecinde bizim bakanlığı ilgilendiren 23. ve 24. fasıllar var. Henüz bu fasıllar açılmadı ancak fasıllar açılmış gibi arkadaşlarımızla biz çalışmalara aralıksız devam ediyoruz. İnşallah 2016 yılı yargımız için, adalet teşkilatı için hayırlı bir yıl olur. Sayın Bakanımız ile 15 ay beraber çalıştık. Yargının bütün sorunlarını biliyor. Kendisine tekrar hoş geldin diyorum" dedi.

64. Hükümett'e Adalet Bakanı olarak görev yapacak olan Bekir Bozdağ ise yaptığı konuşmada, "Dün Sayın Başbakanımızın açıkladığı kabine listesinde Adalet Bakanı olarak görevlendirildim. Bu öncelikle şahsım için, ailem için, vekili olduğum ilim için büyük bir onurdur, büyük bir şereftir. Bu şerefi bana güvenenlerin güvendiği biçimde taşıyacağımdan hiç kimsenin endişesi olmamalıdır. Öncelikle beni 64. Cumhuriyetimizin Adalet Bakanlığı'na layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'ye ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bey'e ayrı ayrı şükranlarımı sunarım. Görevi devraldığım değerli hukukçu ve 15 aylık içerisinde yaptığımız çalışmayla da devlet adamı vasfı da yüksek olan değerli Bakanım Kenan İpek Bey'den almaktan da büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Çünkü ehil bir insana 7 Haziran seçimi öncesi görevimi devretmiştim. Yine aynı ehliyetteki birinden görevimi devralıyorum" diye konuştu.

İpek'e başarılarından dolayı teşekkür eden Bozdağ, "Üstlendiği 62. ve 63. hükümetlerdeki üstlendiği bakanlık görevlerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Aziz milletimiz bize 4 yıl seçimsiz verdi. Bu 4 yılı inşallah yargı alanındaki faaliyetlerimizle dolu dolu geçirmek niyetindeyiz. Kenan Bey ile beraber 4 yıl koşacağız. Kenan Bey bakanlığı devrediyor ama bir yere gitmiyor. Beraber el ele Kenan Bey ile birlikte ülkemize hizmete devam edeceğiz. Yol haritamız esasında belli. Yargı reformu, strateji belgesi, yargı reformu eylem planı bizim yolumuzu gösteriyor. Bütün yapacağımız işlerin hepsi takvimlendirilmiş durumda. O takvim içerisinde hükümetimizin programı çerçevesinde önceliklerimizi belirlemek suretiyle Türkiye'de yargı alanında önümüzdeki dilim içerisinde önemli reformlara hep birlikte imza atacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni Adalet Bakanı ’yargı reformunu’ işaret etti

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.