Yeni adı Sultan Abdülhamid

Yeni adı Sultan Abdülhamid
Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devriyle birlikte Haydarpaşa GATA Hastanesi'nin ismi de "Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi"...

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devriyle birlikte Haydarpaşa GATA Hastanesi'nin ismi de "Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi" olarak değiştirildi.

Türkiye genelinde 26 ilde 32 askeri hastane Sağlık Bakanlığı'na bağlandı. Kadıköy'de bulunan Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi de Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne devroldu. Hastanenin yeni adı ise "Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi" oldu.

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi vatandaşları da memnun etti. Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen bir vatandaş, "Daha önce askeri hastaneyken giremiyorduk. Siviller faydalanamıyordu. Şimdi halka açıldı daha iyi oldu. Bizler de gelip muayene olabiliyoruz. Doktorlarımız da ilgileniyor, memnunuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.