“Yeni bir mahkeme yolu mu görünüyor?

“Yeni bir mahkeme yolu mu görünüyor?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin kurultaya ilişkin "Yeni bir mahkeme yolu mu görünüyor?" sorusu üzerine, "Onu...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin kurultaya ilişkin "Yeni bir mahkeme yolu mu görünüyor?" sorusu üzerine, "Onu da siz takdir edin. Çünkü hakkımızda çok şeyler yazıyorsunuz" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'deki partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kanunun henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmamasına ilişkin soruya, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın yasama organından gelen konuları imzalamakla ilgili belli bir süresi vardır. Demek ki bugüne kadar bir haftalık süreyi kullanmıştır. Önümüzdeki bir hafta diğer süreyi de değerlendirerek imzalayacağı umudundayım. Çünkü Meclis'ten 376 milletvekilinin desteğiyle dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği kabul edilmişti. Tersine çevirecek bir irade söz konusu olursa Meclis'in altında veya üstünde bir pazarlık söz konusu olmuş demektir" karşılığını verdi.

Kurultay tarihi olarak 19 Haziran'ı tanımayacaklarını söylediklerini hatırlatan gazetecinin "Yeni bir mahkeme yolu mu görünüyor?" sorusu üzerine ise Bahçeli, "Onu da siz takdir edin. Çünkü hakkımızda çok şeyler yazıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, 19 Haziran'da kurultaya gidecekler hakkında disiplin işlemi yapılıp yapılmayacağı sorusunu yanıtsız bıraktı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.