Yeni Bir Rekora İmza Attı

Yeni Bir Rekora İmza Attı
Denizli’de bu yıl yangın sezonunda 40 orman yangını çıktığı, yangın helikopterinin de 119 saat 47 dakika havada kalarak yeni bir rekora imza attığı belirtildi. Denizli Orman Yangınlarıyla Mücadele Kom...

Denizli’de bu yıl yangın sezonunda 40 orman yangını çıktığı, yangın helikopterinin de 119 saat 47 dakika havada kalarak yeni bir rekora imza attığı belirtildi.

Denizli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, bu yıl Denizli’de çıkan orman yangınları hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Denizli’de 2014 yılı içerisinde toplam 40 orman yangını çıktığı, yangınlarda toplam 62 hektarlık ormanlık alanın yandığını açıklandı.

Denizli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından 1 Mayıs’ta başlatılan yangın sezonu tamamlanırken, geçtiğimiz yıllara oranla orman yangınlarında düşüş gerçekleşti. Yangın sezonu içerisinde Denizli genelinde meydana gelen orman yangını sayısı 40 olurken, yanan alan 62 hektar oldu. Yangınların çıkış nedenlerine bakıldığında, ihmal dikkatsizlik sonucu 6, kasıtlı 4, yıldırım sonucu 7, nedeni bilinmeyen 23 orman yangını meydana geldiği açıklandı.

Yüzde 48’i ormanlık alan olan Denizli’de, özellikle yangın sezonu boyunca ekipler riskli olan üç bölge olarak Sarayköy, Honaz Milli Parkı ile Kaklık bölgesinde 24 saat nöbet tuttu. Yurt dışından kiralanan ve orman yangınlarına müdahalede önemli yere sahip olan yangın helikopteri 1 Haziran tarihinde Denizli’de görevine başladı.

Denizli genelinde 47 saat 25 dakikalık uçuş ile yangınlara müdahale gerçekleşirken, yangın helikopteri, dış uçuşlara bakıldığında 72 saat 22 dakikalık uçuş ile toplamda sezon boyunca 119 saat 47 dakikalık görev uçuşu gerçekleştirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.