Yeni Hükümet Kurulacak

Yeni Hükümet Kurulacak
Kosova’da 6 aydır süren siyasi krizin ardından 8 Aralık’ta yeni hükümetin kurulacağı açıklandı. Seçimlerden birinci çıkan Kosova Demokratik Partisi (PDK) ile seçimlerden ikinci parti olarak çıkan Koso...

Kosova’da 6 aydır süren siyasi krizin ardından 8 Aralık’ta yeni hükümetin kurulacağı açıklandı.

Seçimlerden birinci çıkan Kosova Demokratik Partisi (PDK) ile seçimlerden ikinci parti olarak çıkan Kosova Demokratik Birliği’nin (LDK), 8 Aralık’ta Kosova meclisi genel kurul toplantısında kararı onaylanacak. Aynı toplantıda meclis başkanı ve yardımcıları da seçilecek.

Hükümetin onaylanacağı toplantının tarihi konusunda Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın, PDK Lideri Hashim Thaçi ile LDK Lideri İsa Mustafa ile bir araya geldiği görüşmede karara varıldı. Görüşmede, ülke kurumlarının oluşturulması süreci ile meclis oturumunun düzenlenmesi hazırlığı ve yeni hükümetin kurulması ele alındı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın, iki parti arasında hükümetin kurulması süreci çerçevesinde yürütülen diyalog ile uyum süreci hakkında bilgi aldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, PDK Genel Başkanı Thaçi ile LDK Lideri Mustafa’nın, her iki parti çalışma gruplarının meclis organlarının seçilmesi ve hükümetin oylanması için meclis oturumunun 8 Aralık tarihinde yapılması önerisini sunmaya hazır olduklarını da Cumhurbaşkanı’na ilettikleri kaydedildi.

Bu arada koalisyon hükümeti kurmayı kararlaştıran PDK ile LDK partileri, bakanlıkların dağılımı konusunu görüşmelerini sürdürüyor. Resmi olarak açıklanmasa da yeni hükümetin başına LDK Lideri İsa Mustafa’nın geçmesi bekleniyor. LDK, PDK ile koalisyona girmesi için başbakanlığı şart koşmuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.