Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Eskişehir Şubesi İlk Kongresini Yaptı

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Eskişehir Şubesi İlk Kongresini Yaptı
Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Eskişehir Şubesi, ilk olağan kongresini yaptı.

- Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Eskişehir Şubesi, ilk olağan kongresini yaptı.

Ergin Orbey Salonunda gerçekleşen kongre, divanın teşekkülü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Yönetim Kurulu faaliyet raporunu okuyan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Ayhan Türkseven, Dernek Genel Merkezi'nin, Çifteler Köy Enstitüsü'nün ilk kurulan enstitüsü olması ve uygulamadaki öncü konumu nedeniyle Eskişehir'de bir şube açılması isteğini duyduk ve bunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkseven, “Kayıtlarımıza göre üye sayımız 105 dir. Kurucu yönetim kurulumuz bir yandan üyelik yapımızı güçlendirirken, bir yandan da şubemizin tanıtım ve yerleşme hizmetlerine de gereken önemi verdi'' dedi.

Eskişehir CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar'ın da bir konuşma yaptığı toplantıda Denetleme Kurulu raporu da okundu. Daha sonra Yönetim ve Denetleme Kurulu raporu oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra yapılan seçimlerde, Yönetim Kurulu asil üyeliklerine; Ayhan Türkseven, İlyas Kücükcan, Muharrem Kubat, Erdal Gazi Erol, Nermin Güzle, Hülya Yılmaz, H.Yaprak Eryılmaz, Denetleme Kurulu asil üyeliklerine ise; Bülent Arıkan, Feyyaz Uysal, Mustafa Ergin, Disiplin Kurulu asil üyeliklerine de Yüksel Yüksel, Abidin Cura, Kemal Kazan seçildiler.

Eskişehir eski milletvekillerinden Murat Kahyaoğlu'na da onur belgesi verilen kongreye; Eskişehir CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Şermin Şanlıer, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Jale Nur Süllü ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

YENİ KUŞAK KÖY ENSTİTÜLERİ DERNEĞİ ESKİŞEHİR ŞUBESİ İLK KONGRESİNİ YAPTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.