Yeni Malatyaspor’da Şampiyonluk Kutlamaları

Yeni Malatyaspor’da Şampiyonluk Kutlamaları
Yıllardır 2. ligde şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Malatyaspor bu hasretine son verdi. Sarı-kırmızılıların tam 15 yıl sonra büyük bir zafere imza atarak, şampiyon olması Malatyalıları sokağa döktü....

Yıllardır 2. ligde şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Malatyaspor bu hasretine son verdi. Sarı-kırmızılıların tam 15 yıl sonra büyük bir zafere imza atarak, şampiyon olması Malatyalıları sokağa döktü.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyon Yeni Malatyaspor oldu. Ligin son maçında kendi evinde Keçiörengücü’nü ağırlayan sarı-kırmızılılar 90 dakikayı 1-1 bitirdi. Maçın son düdüğünün çalmasıyla birlikte Malatya’da adeta bayram ilan edildi. Böylesine büyük bir şampiyonluğu en son 2000-2001 sezonunda Antalya’da yaşayan Malatya futbolu, o tarihten bu yana ilk kez böylesine önemli bir başarı yakaladı. Doğrudan şampiyon olarak PTT 1. Lig’e dönen Yeni Malatyaspor son olarak 2008-2009 sezonunda yer aldığı bu lige 6 yıl sonra yeniden döndü.

MEYDANLAR DOLDU TAŞTI

Yeni Malatyaspor’un cezası nedeniyle stada giremeyen futbolseverler maçı Soykan Meydanı, Kapalı Çarşı üstü, Yeni Belediye Meydanı, çay ocakları ve kafeteryalarda büyük gruplar halinde izledi. Şampiyonluk için büyük avantaj yakalanması üzerine harekete geçen Yeni Malatyaspor yönetimi, taraftarlar ve Büyükşehir Belediyesi büyük bir organizasyona imza attı.

ŞAMPİYONLUK İÇİN ÜSTÜ AÇIK OTOBÜS

Maçın ardından, saha içerisinde ve soyunma odasına şampiyonluğu protokol üyeleriyle kutlayan futbolcular, şampiyonluk için özel bastırılan tişörtleri giyerek üstü açık gezi otobüsüne bindi. Bu sırada meydanlarda maçı izleyen coşkulu kalabalık, stat çevresine hareket etti. Futbolcuların otobüs ve kupa eşliğinde İnönü Stadı’ndan Sivas Caddesi güzergahına ilerlemeye başlamasıyla coşku tavan yaptı. Şampiyonluğa susamış on binlerce Malatyalı yolları hınca hınç doldurarak otobüsün çevresinde meşaleler eşliğinde doyasıya eğlendi.

ŞEHİR MERKEZİ KARNAVALA DÖNDÜ

Takımı taşıyan otobüs İnönü Kapalı Çarşı Meydanına geldiğinde ise şehir merkezi tam bir karnavalı andırdı. Sis bombaları, konfeti ve meşalelerin arasında Derebeyleri Taraftar grubuyla buluşan oyuncular “En büyük Malatya” tezahüratlarıyla alanı inletti. Sivas Caddesi, Kışla Caddesi, Dörtyol, Sıtmapınarı ve İnönü Caddesi güzergahı boyunca on binler konvoylarla takıma eşlik etti.

SON DURAK YENİ BELEDİYE MEYDANI OLDU

Kutlamanın son durağı Yeni Belediye Meydanı’ndaki platform oldu. Kurulan sahne ve platforma tek tek anons edilerek çıkarılan futbolcular burada toplanan binlerce Malatyalı tarafından alkışlandı. Yönetim, teknik heyet ve futbolcuların tam kadro hazır bulunduğu kutlamalarda, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Süleyman Kamçı, diğer milletvekili adayları ve bazı belediye başkanları da yer aldı.

KONSER VE HAVAİ FİŞEK

Havanın kararmasıyla birlikte konser ve havai fişek gösterileri başladı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar korna ve slogan sesleri eksik olmazken, Malatyalılar yıllar sonra gelen bu şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.