Yeni Nesil Bireysel Eğitim Danışmanlığı’na Fka Desteği

Yeni Nesil Bireysel Eğitim Danışmanlığı’na Fka Desteği
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından uygulanan 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Kuluncak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “Yeni Nesil Bireysel Eğitim Danışmanlığı” isimli proje k...

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından uygulanan 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Kuluncak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “Yeni Nesil Bireysel Eğitim Danışmanlığı” isimli proje kabul edildi.

FKA tarafından, bölgedeki kurum ve kuruluşların bölgesel kalkınma için önem arz eden çalışmalarında eksikliğini duydukları teknik alanlara yönelik destek sağlamak amacıyla uygulanmakta olan 2015 Yılı Teknik Destek Programı Mart-Nisan döneminde Kuluncak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “Yeni Nesil Bireysel Eğitim Danışmanlığı” isimli TRB1/15/TD/0017 nolu proje kabul edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bahar, imzalanan projenin ilçede eğitim veren öğretmenlerin kariyerleri için önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Proje hakkında bilgi veren Koordinatör Taner Körükmez, “Günümüz eğitim sisteminde öğrenci; ailesi, yaşadığı çevre, okul, arkadaş ortamı, öğretmenleri gibi birçok düşünce kaynağının etkisinde kalmaktadır. Yoğun çalışma dönemleri, sınavlar, denemeler, başarı ölçekleri ve sürekli devam eden bir yarış süreci, öğrencinin birçok dönemde hedefleri ve yaşam planlaması gibi kendi hayatını doğrudan etkileyen kararları sağlıklı alamamasına neden oluyor. Modern bir rehberlik hizmeti olarak öğretmenler tarafından verilecek eğitim koçluğu hizmeti ile öğretmenlerin öğrencileriyle, ailelerin çocukları ile kurduğu iletişimi güçlü hale getiren, okul sınav, gelecek hedefleri, hayat başarısı gibi kavramalara akılcı yaklaşımlar ile çözüm üreten bir bireysel danışmanlık sisteminin temelleri olacaktır. Projenin sürdürülebilirliğini sağlamak için özel bir bilgisayar yazılımı da geliştiriyoruz. Bu yazılım ile öğrencilerin anlık performans takip sisteminin okul, öğrenci ve velilerin kullanımına açılmasını planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.