Yeni Yıldırım’da Yıldızlar Yetişiyor

Yeni Yıldırım’da Yıldızlar Yetişiyor
Çocukların ve gençlerin geleceğin teminatı olduklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hepimizin ortak görevi; çocuklarımızın hayata daha hazırlıklı ve daha sağlıklı bireyl...

Çocukların ve gençlerin geleceğin teminatı olduklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hepimizin ortak görevi; çocuklarımızın hayata daha hazırlıklı ve daha sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır” dedi.

Sporun merkezi Yeni Yıldırım hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi Yaz Futbol Okulları’nın açılışını gerçekleştirerek minik sporcularla bir araya geldi. Yıldırım Belediyesi Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisi’nde gerçekleştirilen açılış törenini Başkan İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra AK Parti Yıldırım İlçe Başkanvekili İbrahim İsmailoğlu, Yıldırım Belediyespor Başkanı İlhami Aydın, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, bürokratlar, sporcular ve veliler katıldı. İlk etapta 5- 14 yaş arası 200 sporcunun futbol eğitimi alacağı futbol okullarının sporla büyüyecek sağlıklı bir nesle ön ayak olacağını söyleyen Başkan Edebali, “Bizim toplumsal olarak en büyük sermayemiz insan kaynağımızdır. Bu kaynağımızın gelecek adına da en büyük teminatı çocuklarımız ve gençlerimizdir. Hepimizin ortak görevi; çocuklarımızın hayata daha hazırlıklı ve daha sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır” diye konuştu.

SPOR, AKADEMİK BAŞARIYI OLUMLU ETKİLİYOR

Çocukların ve gençlerin fiziksel aktivitelere katılma oranı ile okullardaki başarılarının doğru orantılı olduğunu dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Tam tersi durumda da akademik başarı düzeyleri düşük oluyor. Spor ayrıca çocuklarımızın sosyalleşmesi, kültür seviyesinin üst noktalara çekilmesine ve arkadaşlık bağlarının güçlenmesine de katkı sağlıyor” şeklinde konuştu. Spor ahlakı oluşmuş çocukların hayatlarını da bu ahlakla sürdürdüklerine dikkat çeken Başkan Edebali, “Spor yapan insanlarda beyne daha fazla kan ve oksijen gidiyor. Bu da stresi aşağı çekiyor. Bilinç sistemi düzenli hale geliyor. Böylece okul başarısı da artıyor. Spor bu anlamda da önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

21 FARKLI BRANŞTA EĞİTİM

Yıldırım Belediyesi Yaz Futbol Okulları’nı yalnızca çocukların futbol öğrenmesi için hayata geçirmediklerini ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Okulumuz ile çocuklarımızın hem kendi yeteneklerini keşfetmelerini, hem de birlikte yaşama kültürüne alışmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Spor kulübümüz bünyesinde 21 branşta spor eğitimi veriliyor. 7 bine yakın lisanslı sporcumuz var. Sporu sevdirmeyi, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaç ediniyoruz. Yaz döneminde bin çocuğumuza spor eğitimi vermeyi hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, “HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİ; ÇOCUKLARIMIZIN HAYATA DAHA HAZIRLIKLI VE DAHA SAĞLIKLI BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİNE KATKI SAĞLAMAKTIR” DEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.