Yenimahalle 1’inciliğe Kulaç Atıyor

Yenimahalle 1’inciliğe Kulaç Atıyor
Yüzmeyi öğrendikten bir yıl sonra katıldığı şampiyonalarda derece yapan Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Hüseyin Çırakoğlu, bu kez de Alanya’da düzenlenen Görme Engelliler...

Yüzmeyi öğrendikten bir yıl sonra katıldığı şampiyonalarda derece yapan Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Hüseyin Çırakoğlu, bu kez de Alanya’da düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Bireysel Uzun Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 5 kategoride 1’nci olurken, 4 kategoride dünya barajını geçti.

4 KULVARDA ZİRVEYE OTURDU

Yarışta verdiği mücadele ile 4 kategoride zirveye oturan 24 yaşındaki görme engelli sporcu Çırakoğlu, 13 yaş üstü kategorisi erkek 50m kurbağa, 50m sırt, 200m serbest, 100m kurbağa ve 200m kurbağa da dünya barajını aşarak 11-22 Mayıs tarihleri arasında Güney Kore’de yapılacakParalimpik Dünya Oyunları’na katılmaya hak kazandı.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Aynı zamanda Almanya Berlin’de 13-20 Nisan ayında düzenlenecekUluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Dünya Şampiyonası’nın ön elemelerine katılacak sporcu,burada alacağı başarıyla 2016 Rio ParalimpikOlimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.