Yenimahalleli Minikler Atlarla Keyifli Anlar Geçirdi

Yenimahalleli Minikler Atlarla Keyifli Anlar Geçirdi
Yenimahalleli minikler, Ankara Atlı Spor Kulübü’nde ilk kez ata binerek keyifli anlar yaşadı.Yenimahalle Belediyesi 80’inci Yıl, Şehit Yüzbaşı İlker Aydın ile Batıkent Anaokulu’nda eğitim gören 3-6 ya...

Yenimahalleli minikler, Ankara Atlı Spor Kulübü’nde ilk kez ata binerek keyifli anlar yaşadı.

Yenimahalle Belediyesi 80’inci Yıl, Şehit Yüzbaşı İlker Aydın ile Batıkent Anaokulu’nda eğitim gören 3-6 yaş grubu 200 minik ile YENİMEK Şentepe Avcılar Yaz Okulu’ndan 45 öğrenci, Ankara Atlı Spor Kulübü’nde at binip doğanın tadını çıkarttı. At çiftliğini gezen öğrenciler, öğle yemeği yedikten sonra eğitmenlerin yardımıyla ata binerek alanda tur attı. Atlara binebilmek için adeta birbirleriyle yarışan minikler, sadece ata binmekle kalmayıp, atlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Minikler, parklarda gönüllerince eğlenip günün tadını çıkarttı. İlk defa ata binmenin heyecanını yaşayan miniklerin mutlulukları ise yüzlerinden okundu.

Hayvan sevgisinin çocuk gelişiminde temel rol oynadığını hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Uzmanlar hayvanla kurulan bağın çocuğun psikolojik ve sosyal gelişimi üzerinde olumlu etkileri olduğunu, çocuğun arkadaşlık duygusunun gelişimine katkıda bulunduğunu söylüyor. Biz de belediye olarak çocuklarımıza bazen bu tür organizasyonlarla görerek, hissederek bazen de tiyatro ve kitap gibi kültür etkinlikleriyle hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.