Yenişehir’de Budanan Dallar Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Yenişehir’de Budanan Dallar Geri Dönüşüme Kazandırılıyor
Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, budanan ağaç dallarını öğüterek geri dönüşüme kazandırmak amacıyla ağaç öğütme makinesi aldı. Öğütülen ağaç dalları bitkilerde, yeşil alanlarda ve parklarda...

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, budanan ağaç dallarını öğüterek geri dönüşüme kazandırmak amacıyla ağaç öğütme makinesi aldı. Öğütülen ağaç dalları bitkilerde, yeşil alanlarda ve parklarda gübre olarak kullanılıyor.

Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı kılmak için ağaç budama işlemlerine devam ediyor. Ekipler, yol kenarlarında, yeşil alanlarda, park ve bahçelerde bulunan kurumuş veya tehlike arz eden ağaçları buduyor. Budanan dallar ise ağaç öğütme makinesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından öğütülerek geri dönüşüme kazandırıyor.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, “Ekiplerimiz planlı bir şekilde ağaç budama işlerini gerçekleştirmektedir. Mevcut park, cadde ve yeşil alanlarımızda bulanan ağaçların budanan dallarını, yeni aldığımız ağaç öğütme makinemiz sayesinde geri dönüşüme kazandırmaktayız. Elde ettiğimiz talaş ve kırıntıları fidanlığımızdaki bitkilerde, yeşil alanlarımızda, park ve bahçelerimizde de gübre olarak kullanmaktayız” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.