Yenişehir’de Özel Okul Müdürleri Toplantısı Yapıldı

Yenişehir’de Özel Okul Müdürleri Toplantısı Yapıldı
Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinde bulunan özel okulların müdürleri, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan başkanlığında toplandı.

- Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinde bulunan özel okulların müdürleri, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan başkanlığında toplandı.

Yenişehir Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenişehir Özel Okul Müdürleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı, İçel Koleji’nde gerçekleştirildi. Kaymakam Özarslan başkanlığındaki toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, Şube Müdürü Nureddin Can ve ilçede faaliyet gösteren özel okulların müdürleri katıldı. Eğitim-Öğretim Teşviki, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı TEOG, LGS ve LYS ile TÜBİTAK ve yerel projelerin değerlendirildiği toplantıda konuşan Kaymakam Özarslan, Yenişehir’de 35 adet özel okul bulunduğunu söyledi. Bu okullarda 5 bin 432 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Özarslan, “İlçemizde toplam öğrenci sayımız 48 bin 394’tür. Buna göre özel okulda öğrenim görenlerin payı yüzde 10‘un biraz üzerindedir. Bu oranı artırmak hepimizin görevidir. Özel okullarda eğitimi teşvik eden düzenlemelerin uygulamaya geçmesi sevindirici. Bu kapsamda ilçemizde faaliyet gösteren özel okullarda teşvikten faydalanan öğrenci sayısı bin 539’dur.Özel okula giden her öğrenci kamudaki dersliklere düşen öğrenci sayısının aşağı düşmesi, kamu okullarındaki yükün azalması ve kalitenin artması anlamına gelir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.