Yerel Basın Sergisi İzlenime Açıldı

Yerel Basın Sergisi İzlenime Açıldı
İnegöl Belediyesi ile İshakpaşa Halk Kütüphanesi işbirliğinde organize edilen “Geçmişten Günümüze İnegöl’de Yerel Basın” Sergisi İnegöl Kent Müzesi Sergi Salonu’nda açıldı.Açılış öncesinde bir konuşma...

İnegöl Belediyesi ile İshakpaşa Halk Kütüphanesi işbirliğinde organize edilen “Geçmişten Günümüze İnegöl’de Yerel Basın” Sergisi İnegöl Kent Müzesi Sergi Salonu’nda açıldı.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman, “sergimizde 1939-1942 yıllarında çıkan ve 1955 yılından itibaren yayınlanan gazetelerimiz var. Elimizdeki bütün gazeteleri dijital ortama aktardık. Belediye Başkanımız bu konuda bize yardımcı oldu ve gerekli ekipmanı aldı. Sistemi kurduk. Şu anda yaklaşık 68-70 gigabaytlık bir dijital gazete arşivimiz var. Belediye Başkanımıza ve yetkililere bu arşivi hediye etmek istiyorum. Gazete sahipleri de kendi gazetelerinin arşivlerini isterlerse gelip benden alabilirler. İnegöl’ümüze ve İnegöl araştırmacılarına armağanımız olsun. Bugüne kadar İnegöl’de 40 tane çeşitli isimler altında gazete yayınlanmış. Bugün 4 tane günlük, 8 tane de haftalık yayınlanan gazeteler var. Bunların içinde en uzun süre gazete yayınını sürdüren Dursun Cinkarataş, gazetecilik mesleğinin duayenlerindendir. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “İnegöl Belediyesi olarak geçmişine, köklerine önem veren, tarihi değerleri yok etmek yerine, onları ayağa kaldırmaya, yeniden canlandırmaya çalışan bir yönetim anlayışına sahibiz. Bu bakış açısı sebebiyle şehrimizde birçok tarihi dokuyu korumak ve ayağa kaldırmak adına müzemizin bulunduğu bu bina da dâhil olmak üzere pek çok proje üretildi. Bizler tarihi mirasımızı bir kenara atılacak, miadı dolmuş bir şey olarak görmüyor, aksine gelecek nesiller için bir ibret olması hasebiyle daha da önemsenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bugün ki sergimizde bizlere şehrimiz hakkında geçmişten bilgi veren bir özelliğe sahip. İnegöl’de basın hayatı 1955 yılında, Dursun Cinkarataş tarafından çıkartılan “İnegöl’ün Sesi” Gazetesi ile haftalık olarak başlamıştır. 1963 yılında ise ismi “Bizim İnegöl” olarak değiştirilmiştir. 1980 yılından itibaren ise günlük olarak çıkmaya başlamıştır. 1956 yılında ‘Şirin İnegöl’, 1961 yılında ‘İnegöl Adalet’, 1962 yılında ‘İnegöl’ ismi ile gazeteleri yayınlanmaya başlamıştır. ‘Altıeylül Gazetesi’ 1966 -1981 yılları arasında haftalık olarak 16 yıl kesintisiz yayınlanmıştır. 1977 -1983 yılları arasında ‘İnegöl’ün Sesi’, 1980 -88 yılları arasında ‘Emek’, 1984 tarihinde yayına başlayan ‘Yıldırım Gazetesi’ halen yayınlanmaya devam etmektedir. ‘İnegöl Haber’ adlı gazete 1994 yılında Semih Özsaraç tarafından, ‘Yeşil İnegöl’ adlı gazete ise 1997 yılında Fikret Bayram tarafından yayınlanmaya başlamıştır. Bugün İnegöl’de günlük olarak çıkartılan Yıldırım, Genç Gazete, Okur ve Haber Horum gazeteleri, haftalık olarak ise Objektif, Manşet, Söz, Düşünce, Meydan, Gazete İnegöl ve henüz birkaç hafta önce yayımlanmaya başlayan Keyif Gazetesi, ayrıca Süper Kanal ile Kanal 16 televizyonları ve İnegöl Online, e-İnegöl ve İnegöl Haber internet gazeteciliği yapmaktadırlar. Dergi olarak ise Galeri Aktüel Dergisi yayın hayatlarına devam etmektedirler” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman, İnegöl’de yayınlanan gazetelerinin dijital arşivinin yer aldığı diski Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban’a hediye etti. Alper Taban ise, Kenan Kahraman’a teşekkür plaketi verdi. Sergi kurdele kesimiyle izlenime açılarak ilgiyle takip edildi.

İNEGÖL BELEDİYESİ İLE İSHAKPAŞA HALK KÜTÜPHANESİ İŞBİRLİĞİNDE ORGANİZE EDİLEN “GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İNEGÖL’DE YEREL BASIN” SERGİSİ İNEGÖL KENT MÜZESİ SERGİ SALONUNDA İZLENİME AÇILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.