Yerel Ozanlardan Türkü Ziyafeti

Yerel Ozanlardan Türkü Ziyafeti
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Teke Yöresi’nin yerel değerlerini her ay farklı bir etkinlikte Antalyalılarla buluşturuyor.Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı, Kent Müzesi Kent Belleği M...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Teke Yöresi’nin yerel değerlerini her ay farklı bir etkinlikte Antalyalılarla buluşturuyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı, Kent Müzesi Kent Belleği Merkezi tarafından organize edilen, “Gelenekten Geleceğe- Yöremizin Halk Sanatçıları” konseri Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu’nda gerçekleşti. Yoğun ilgi gören konserde Antalya’dan Burdur’a, Denizli’den Isparta’ya uzanan coğrafyadaki yerel sesler, yöre türkülerini seslendirdi.

Sanat Yönetmenliğini Emre Dayıoğlu’nun yaptığı etkinliğe her biri yaşayan kültür temsilcisi olan ozanlar konuk oldu. Kavalda Deniz Yıldız, bağlamada Sevilay Gök, sipsi-leğende Helime Özke ve arkadaşları, dört tellide Sabri Özdemir, kabak kemanede Tahsin Yarar, zilli tefte Sevil Demircioğlu ve bağlamada Sami Demircioğlu eşsiz Anadolu ezgileriyle Antalyalılara türkü şöleni yaşattı.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TEKE YÖRESİ’NİN YEREL DEĞERLERİNİ HER AY FARKLI BİR ETKİNLİKTE ANTALYALILARLA BULUŞTURUYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.