Yerköy’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Yerköy’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü Yozgat’ın Yerköy ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

- 24 Kasım Öğretmenler Günü Yozgat’ın Yerköy ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlanan kutlama programına 80. Yıl Ortaokulu konferans salonunda devam edildi. Programa Yerköy İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkan Vekili Muharrem Bircan, İlçe Bölük Komutanı Abidin Işlak, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Parti başkanları, sivil toplum kuruluşları, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda stajyer öğretmenler adına Gülnihal Leflef Kurtça, eğitim ve öğretim hayatına atılan öğretmenler adına konuşma yaptı.

Daha sonra konuşan 80. Yıl Ortaokul Müdürü Sebahattin Bircan, millet mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana “Öğretmenler Günü” olarak kutlandığını hatırlatarak, “Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir” dedi.

Konuşmaların ardından öğretmenlik hayatına başlangıç yapan stajyer öğretmenler yemin etti. Slayt gösterilerinin ve Türkü dinletisinin ardından şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere, çeşitli ödüller verildi.

YERKÖY’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.