Yerli Araba Fiyatına Kurbanlık

Yerli Araba Fiyatına Kurbanlık
Elbistan hayvan borsası’nda küçükbaş hayvanlar 500 ile 700 lira arasında, büyükbaş hayvanlar ise kilosuna göre 3 bin ile 9 bin lira arasında alıcı buluyor

Hayvancılık alanında önde gelen Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlık almak isteyen vatandaşlar, karantina nedeniyle uzun bir süreden beri kapalı olan ve bayram öncesinde açılan Elbistan Belediyesi Hayvan Borsası’na akın etti. Girdi maliyetlerinden dolayı yüksek seyreden kurbanlık fiyatları ise cep yakıyor. Bazı satıcılar, yüzlerce kiloluk hayvanları için yerli araba fiyatına eşdeğer rakamlarla alıcı bekliyor. 

  Karantina nedeniyle uzun süre kapalı kaldıktan sonra açılan Elbistan Belediyesi Hayvan Borsası, en yoğun günlerini yaşıyor. Bölgenin en büyük canlı hayvan borsası olan Elbistan Belediyesi Hayvan Borsası’na çevre ilçelerden de kurbanlık hayvanlar gelirken alıcılar da pazara akın etti. Ancak, satıcılar fiyatların ucuzluğundan, alıcılar da kurbanlık fiyatlarının pahalı olmasından yakındı. Özellikle büyükbaş hayvanlarda karkas etin yükseliş göstermesinin ardından bu artış kurbanlık fiyatlarına da yansıdı. Hayvan Borsası’nda küçükbaş hayvanlar 500 ile 700 lira arasında alıcı bulurken, büyükbaş hayvanlar ise kilosuna göre 3 bin ile 9 bin lira arasında alıcı buluyor.

  Elbistan’da vatandaşlar dini vecibelerini yerine getirmek genelde büyükbaş hayvanları tercih ederken sıkı pazarlıklar da yaşanmaya başladı. Hisse olarak kesilen büyükbaş hayvanlarda pay fiyatı 900 ila bin 2 bin lira arasında değişiyor. Bazı satıcılar ise 6-7 hisse olarak kesilebileceğini belirttikleri büyükbaş hayvanları için 8-9 bin TL fiyatla alıcı bekliyor.

  Hayvan Borsası’nda küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar satılırken, çok çekişmeli pazarlıklar da yaşanıyor. Hayvan satıcıları fiyatların ucuz olduğunu savunurken, alıcılar da fiyatların pahalı olduğundan dert yanıyor. Yıl boyunca besledikleri hayvanlarını satmaya çalışan besiciler ise bayramdan ümitli. Bir hayvanın kurbana hazır hale gelebilmesi için 1-2 yıl emek harcadıklarını kaydeden hayvan yetiştiricileri, vatandaşa fiyatlar yüksek gözükse de kendilerine de yüksek miktarda bir kar bırakmadığını dile getirdiler.

655-524.jpg

  Alıcılar ise, genellikle kurban fiyatlarının biraz daha düşmesini umut ederek pazarlık için son haftayı beklediklerini ifade ettiler.

  Elbistan Belediyesi Sorumlu Veteriner Hekimi Fatih Erbilen ise, Hayvan Borsası’nın önümüzdeki Pazartesi'den itibaren her gün açık olacağını belirtti. Elbistan Belediyesi olarak bölgenin en büyük hayvan borsasına sahip olduklarını ifade eden Erbilen, “Hayvan Borsamız, bölgenin en büyük hayvan pazarıdır. Karantina nedeniyle uzun süredir kapalı olan Hayvan Borsamıza sağlık raporsuz ve kulak küpesiz hayvan alınmamaktadır. Borsamız önümüzdeki haftadan itibaren bayrama kadar her gün açık olacaktır” dedi.

654-270.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.