Yerlikaya: “Şamil Erdoğan En Ağır Şekilde Cezalandırılacak”

Yerlikaya: “Şamil Erdoğan En Ağır Şekilde Cezalandırılacak”
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Dünya Güreş Şampiyonası'nda 97 kiloda bronz madalya kazanan Şamil Erdoğan'ın B numunesinde de doping çıkması sonucu yaptığı açıklamada, “Bizim disiplinimize, kararlığımıza, duruşumuza ayak uyduramadı. En

- Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Dünya Güreş Şampiyonası'nda 97 kiloda bronz madalya kazanan Şamil Erdoğan'ın B numunesinde de doping çıkması sonucu yaptığı açıklamada, “Bizim disiplinimize, kararlığımıza, duruşumuza ayak uyduramadı. En ağır şekilde cezayı vereceğiz” dedi.

Serbest ve Grekoromen Stil Süper 1. Lig final müsabakaları Tokat Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Grekoromen stilde, Ankara ASKİ Spor Kulübü ile Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün karşı karşıya geldiği karşılaşmaları izleyen Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, basın mensuplarına Özbekistan'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda 97 kiloda bronz madalya kazanan Şamil Erdoğan'ın B numunesinde de doping çıkmasının kesinleşmesini değerlendirdi. Yerlikaya, dopinge asla taviz vermeyecekleri mesajını vererek, "Türkiye Güreş Federasyonu olarak bakanımızın dopinge sıfır politika iradesini bizde aynı şekilde yola devam ediyoruz. Biz sadece uluslararası alanda değil ulusalda da mücadele eden bütün sporcularımızı bu konuda kontrol altına alıp detaylı şekilde inceleme yapıyoruz. Malumunuz geçen seneye oranla bu sene doping oranlarımız yüzde 95 düştü. Geçen sene de bu tür ortamları yaşamıştık. Federasyon olarak doping konusunda disiplinli, ısrarlı bir şekilde, kararlı bir şekilde yola devam ediyoruz. Böyle olmasını istemezdik” diye konuştu.

“EN AĞIR ŞEKİLDE CEZAYI VERECEĞİZ”

Yerlikaya, iyi niyetlerinin kötü kullanıldığını ileri sürerek, “Biz arkadaşımızı iyi niyetli bir şekilde ülkemizde mücadele ortamına kattık. Ama iyi niyetimizi kötü kullanıldı. Bizim disiplinimize, kararlığımıza, duruşumuza ayak uyduramadı. En ağır şekilde cezayı vereceğiz. Hiç bir şekilde kurtuluş şansı yok. Cezanın en ağırını vereceğiz. Yolumuza devam edeceğiz ve asla bu yola başvuran arkadaşlarımızı kendi içimizden temizleyeceğiz. Affetmeyeceğiz, acımayacağız. Asla musaba göstermeyeceğiz. Bizim kendi içimizde temizlik yapıyoruz. Hem de arkadaş kendi kredisini kötü kullandı” şeklinde konuştu.

"KİMSE BU İMAJI ZEDELEME HAKKINA SAHİP DEĞİL"

Bir gazetecinin, “Dopingli çıkan sporcu güreşlerden men edilecek mi?” şeklindeki sorusuna Yerlikaya şöyle cevap verdi:

“Nasıl bir sonuç çıkacağını şu anda söylemem doğru değil. WADA (Dünya Dopingle Mücadele Kuralları) belirlemiş olduğu kurallar açık. Hangi şartlarda ne çıkarsa cezaları yaptırımı belirlemiş. Disiplin kurulu toplanacak, ben bizzat eşlik edeceğim. Ceza neyse en ağırlaştırılmışı da neyse bu konuda asla tavizimiz yok. Taviz göstermemiz mümkün değil. Biz şartlarının en güzelini verdik olimpiyatlarda altın madalya ortamını açtık. Elinin tersiyle kimsenin itmeye hakkı yok. Kimsede bu imajı zedeleme hakkına sahip değil.”

YERLİKAYA: “ŞAMİL ERDOĞAN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.