Yeşilyurt Belediyesi’nden 2. Sokak Oyunları Ve Uçurtma Şenliği

Yeşilyurt Belediyesi’nden 2. Sokak Oyunları Ve Uçurtma Şenliği
Yeşilyurt Belediyesi tarafından Yakınca Mahallesi, Yakınca Caddesi’nde düzenlenen 2. Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği’nde çocuklarla birlikte anne ve babalar doyasıya eğlendi.Yeşilyurt Belediyesi tar...

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Yakınca Mahallesi, Yakınca Caddesi’nde düzenlenen 2. Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği’nde çocuklarla birlikte anne ve babalar doyasıya eğlendi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından “2. Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği” kapsamında 7’den 70’e tüm katılımcılar, topaç çevirdi; ip atlayıp uçurtma uçurdular. Yeşil Konak öğrencileri tarafından seslendirilen müzik dinletisi ve Yeşilyurtspor Kulübü Tekvando öğrencilerinin spor gösterisi ile başlayan etkinlik, çuval yarışması, model uçak gösterisi ve uçurtmaların gökyüzüne bırakılmasıyla katılımcılara güzel bir gün yaşattı. Etkinlik yapılan ikramlar ve oyunlarla devam etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız maalesef günümüz şartları, modernleşme ve sanayileşmenin getirdiği bazı olumsuzluklar nedeniyle taş binalar arasında kalıp çocukluklarını tam manasıyla yaşayamıyorlar. Yeşilyurt Belediyesi olarak çocuklarımızın bir nebze olsun nefes almalarını sağlamak adına düzenlediğimiz ‘2. Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği’ ile çocuklarımızın güzel bir gün geçirmelerini sağlamaya çalıştık. İnşallah bu etkinliğimizi sürekli hale getireceğiz. Gençlerimiz ve çocuklarımızın keyifli vakit geçirmelerini, doyasıya eğlenmelerini ve sokak oyunlarının tadını çıkarmalarını istiyoruz” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİN, PAYLAŞMANIN OLUŞTUĞU ORTAMLAR”

“Kültürümüzün bir parçası olan sosyalleşmeyi sağlayan bu tür etkinlikler hiçbir zaman yeterli olmayacaktır” diyen Başkan Polat, “Biz tüm imkanlarımızı kullanarak üzerimize düşen görevlerin en iyisini yapmak için çalışmak zorundayız. Bu etkinlikler ailece çocuklarımızla, iş arkadaşlarımızla, komşularımızla, akrabalarımızla birlikte zaman geçirmenin, birlik ve beraberliğimizin, paylaşmanın oluştuğu ortamlar. Aynı zamanda çocuklarımıza ayrı bir anlam, ayrı bir zevk yaşatıyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak kaynaşmamıza vesile olacak bu kültür ve sosyal etkinliklerimiz daha kapsamlı ve katılımlı devam edecektir. Bu etkinlikte emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kültür Müdürlüğümüz, Fen İşleri Müdürlüğümüz, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve bütün arkadaşlarımız bugün burada çocuklarımızın eğlenebilmesi için bir çalışma seferberliğine girdiler. Sadece çocuklarımız eğlenmedi, büyüklerimizin de burada eğlendiklerini, uçurtma uçurduklarını, topaç çevirdiklerini gördük. Bunlar bizi daha da mutlu etti” diye konuştu.

BABAHANOĞLU: “ÇOCUKLUĞUMUZDA OYNADIĞIMIZ OYUNLARI HATIRLAMAK GÜZEL”

Yeşilyurt Belediyesine bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür eden Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise, “Bizim eski dönemlerde oynadığımız oyunları tekrardan hatırlatmak ve çocuklarımızın gökyüzüyle buluşmalarını sağlamak adına düzenlenen bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

2. Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği’ne Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı İhsan Gencay, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, meclis üyeleri, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri ve davetliler katıldı.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ TARAFINDAN YAKINCA MAHALLESİ, YAKINCA CADDESİ’NDE DÜZENLENEN 2. SOKAK OYUNLARI VE UÇURTMA ŞENLİĞİ’NDE ÇOCUKLARLA BİRLİKTE ANNE VE BABALAR DOYASIYA EĞLENDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.