YİBO’lar İftarda Bir Araya Geldi

YİBO’lar İftarda Bir Araya Geldi
'YİBO lardan Liselere Liselerden Topluma Eğitim Destekleri' projesinin yerel ortakları iftarda buluştu.

'YİBO lardan Liselere Liselerden Topluma Eğitim Destekleri' projesinin yerel ortakları iftarda buluştu.

Kahramanmaraş Kız Teknik ve Meslek lisesinin başvuru sahibi, Afşin Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Andırın 75.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Çağlayan Cerit İstiklal Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Ekinözü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Kahramanmaraş Alaattin Özdenören Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Pazarcık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Kahramanmaraş Ticaret Borsası, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Türk Anneler Derneği Kahramanmaraş Şubesi, Türkiye Beyaz Ay Derneği Kahramanmaraş Şubesinin ortağı, Kahramanmaraş Hürriyet YİBO nun paydaş olduğu projenin yerel ortaklarıyla değerlendirme toplantısı Pınarbaşı Çınaraltı tesislerinde yapıldı.

Konu ile ilgili bir konuşma yapan proje koordinatörü Gülayşe Yetmez, şu açıklamayı yaptı.

“Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni kapsamında  daha fazla ve daha iyi istihdam olanakları ve daha geniş bir sosyal uyum ile sürdürülebilir ekonomik büyüme yeteneğine sahip bilgi temelli ekonomiye geçişin desteklenmesi amacıyla Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Arttırılması Hibe programı geliştirilmiştir.  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı MFİB tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir.

Projemizle ilgili yerel ortakları bilgilendirme ve proje akışı değerlendirme toplantısı için mübarek ramazan ayını da fırsat bilerek iftar toplantısı düzenledik.

Ayrıca bugün mesleki eğitim kurslarımızı bitiren hanımların da bizimle olması büyük gurur kaynağımızdır.

Projemiz 8. Ayındadır. Temel faaliyetlerimizden eğitim destek sınıflarının oluşturulması, YİBO larda okuyan 7. Ve 8. Sınıf kız öğrencilerimize SBS destek kursları, dezavantajlı guruplar için meslek edindirme kursu, açık öğrenime devam etmek isteyen kız öğrencilerimiz için başvuru merkezleri kurulumu tamamlanmıştır. Ayrıca moderatör çalışmalarımız ve ikna toplantılarımız devam etmektedir. İl genelinde 11000 anket yaparak durum taraması yaptırdık. En kısa zamanlarda sonuçları yayınlayacağız.

Sırada ki faaliyetimiz okuma- yazma kurslarıdır. Yeterli talebi aldığımız takdirde 10 merkezde 1000 kadına ulaşmak hedefimizdir.

Bugün aramızda olan başta okul müdürümüz Sayın Songül Şahin ve okul idarecilerimize, ortaklarımız temsilcilerine, proje ekibime, kursiyerlerimize ve basın mensuplarına teşekkür erdim.

Ayrıce Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Tahsin Nas’a MEM proje şubesine ve verdikleri destekten dolayı Eğitim şubesi çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim.

Bütün amacımız kızlarımızın da hak ettiği okuma ortamlarına kavuşmalarıdır. Umarım projemiz bölgede konu ile ilgili yeterli farkındalığı oluşturur. Ve bu konuda ki hassasiyetimizi ifade edebiliriz. İlginize teşekkür ederim.”

Daha sonra yemek eşliğinde slayt gösterisi ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.