Yıldırım, Toplu Sözleşme Sürecini Değerlendirdi

Yıldırım, Toplu Sözleşme Sürecini Değerlendirdi
Malatya Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, 2016-2017 yılı memur ve memur emeklilerini ilgilendiren toplu sözleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.3 Ağustosta başlayan ve Ağustos ayını...

Malatya Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, 2016-2017 yılı memur ve memur emeklilerini ilgilendiren toplu sözleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

3 Ağustosta başlayan ve Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek olan memur sendikaları ile hükümet arasında kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen olarak bazı taleplerinin bulunduğunu söyleyen Yıldırım, “Memura verilecek hiçbir zam kayıp değildir tam tersine memurun motivasyonunu arttırır ve böylece devletin çarkı daha iyi işlemiş olur” dedi.

Görüşmelerin devam ettiğini hatırlatan Yıldırım, "Şu ana kadar iki konu sonuca bağlanmış görünüyor, birisi 2005 yılından sonra göreve başlayan devlet memurlarına fazladan birer derece verilmesi, ikincisi de ayrı yerlerde çalışan memur olan eşlerin birbirilerinin yanına gelebilmek için daha önce 3 yıl olan sürenin daha kısa bir süreye düşürülmesi. Bu süreç devam ettiği müddetçe yeni kazanımlar muhakkak elde edilecek” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen olarak bazı taleplerinin olduğunu da dile getiren Yıldırım, “Önemli taleplerimiz var, bunlardan bir tanesi maaş ve ücretlere 2016 yılı için 8+8 toplam yüzde 16, 2017 yılı için ise 7+7 toplam yüzde 14 zam yapılması. Buna ilaveten 2016 yılında taban aylığa 150 lira, 2017 yılında da 100 lira zam istiyoruz, ekonomik büyümeden de yüzde 50 zam istiyoruz bunun yanında memur-sen olarak 2016-2017 enflasyon farkını da istiyoruz” dedi.

Toplam 80 başlık altında masaya oturduklarını belirten Yıldırım, “Bu süreç içerisinde Memur-Sen’in 11 iş koluyla yetkili olması sorumluluğumuzu arttırıyor, genel başkanımızın başkanlığında inşallah güzel bir toplu sözleşme sürecine ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu zam isteklerimizin yanında 80 başlıkta taleplerimiz var. Memura verilecek şey hiçbir zaman kayıp değildir, dengeyi bozmaz, tam tersi piyasanın hareketlenmesini sağlar, memurun motivasyonunu yükseltir böylece devletin çarkı daha iyi işlemiş olur” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.