’Yıldız Savaşları’nda Robotlar Savaşacak

’Yıldız Savaşları’nda Robotlar Savaşacak
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek olan “Yıldız Savaşları”nda, öğrenciler tarafından yapılan robotlar savaşacak, ayakta kalan kazanacak. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Robotik Otomasyon Kul...

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek olan “Yıldız Savaşları”nda, öğrenciler tarafından yapılan robotlar savaşacak, ayakta kalan kazanacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Robotik Otomasyon Kulübü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek “Yıldız Savaşları 2015” robot yarışması, 28-29 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek. YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan yarışmaya robotik bilimi ile ilgilenen herkes katılabilecek. Robot teknolojilerinin mücadele edeceği organizasyonda, birbirinden gelişmiş ve dayanıklı robot tasarımları adeta görsel şov sunacak.

ROBOTLAR 5 AYRI KATEGORİDE YARIŞACAK

5 ayrı kategoride gerçekleşecek olan yarışmanın ilk dört kategorisi; çizgi izleyen, sumo, mini sumo ve serbest kategori gibi geleneksel robot yarışması kategorisi olacak. Müsabakalara eklenen ’’Yıldız Savaşları’’ kategorisi ise, yarışmayı görsel bir şölen haline getirmekte iddialı. ‘Yıldız Savaşları’ özel kategorisinde özgün tasarımlı ve dayanıklı robotlar sahne alacak. Takımların en iddialı robotları, ‘Yıldız Savaşları’nda rakiplerini yenmeye çalışacak.

“ROBOTLAR BİRBİRİNE ATEŞ AÇIP, ÇEKİÇLE SALDIRABİLECEK”

Yıldız Savaşları Özel Kategorisi’nde uzaktan kumandalı robotlar 3m x 5m’lik kapalı arenada kıyasıya mücadele edecek. Testere, çekiç, ateş gibi saldırı ekipmanları bulundurabilen robotlar, rakibini etkisiz hale getirmeye çalışacak. 2’li eşleşmelerin sonunda ilk üçe giren robotlar ödüllendirilecek.

’’KÜÇÜK MUCİTLER HAYALLERİNDEKİ ROBOTLARI ÇİZECEK’’

YTÜ Robotik Otomasyon Kulübü, sosyal sorumluluk bilinciyle etkinliği bir adım daha ileriye taşıyarak 3-11 yaş arası çocukları da misafir ediyor. Küçük mucitler de, hayallerindeki robotları çizerek “Yıldız Savaşları”nda sergileme imkanı bulacaklar. Katılımcılar, seminerler ve sergiler ile robotik ve kontrol alanında fikir sahibi olabilecek, bu alanlardaki gelişmeleri takip edebilecekler.

Oluşturulan fuar alanında, öğrenciler ile organizasyona destek veren firmalar arasında iletişim kurulması da hedeflenen organizasyonda, firma yetkilileri ve akademisyenler tarafından robotik ve kontrol alanlarında çeşitli seminerler, söyleşiler ve sergiler de düzenlenecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.