Yılmaz Karaca’dan Basın Bayramı Açıklaması

Yılmaz Karaca’dan Basın Bayramı Açıklaması
Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Başkanı Yılmaz Karaca, basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılmasını beklediklerini bildirdi.

- Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Başkanı Yılmaz Karaca, basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılmasını beklediklerini bildirdi.

Karaca, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basında sansürün kaldırılışının 106'ncı yıl dönümü dolayısıyla kutlanan Basın Bayramı'nın bayramı olma niteliğini yıllar önce kaybettiğini ve “Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başlandığını belirtti. Bugün Türk basınının 1908 öncesinde olduğu gibi yine baskıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Karaca, “Günümüzde basın üzerinde oluşturulmaya çalışılan bir korku imparatorluğu ve yalnızca kağıt üzerinde kaldırılmış sansür uygulamaları var” dedi.

"REFAHA KAVUŞTURULMALI"

Karaca, gazetecilere yönelik baskı, fiziki saldırı ve tehditlerin giderek artması, henüz yayınlanmamış kitaba karşı yaptırımlar, internet sitelerine erişimin engellenme girişimleri, hazırlanan yasa ve yönetmeliklerle radyo ve televizyon kuruluşları hakkında çeşitli yaptırımlar uygulamaya çalışılmasıyla basın özgürlüğünün daha da kötüleşeceğine dair endişelerinin arttığını kaydetti. Karaca açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İnsanlar, özellikle gazeteciler ifade özgürlüklerini sağlıklı bir biçimde kullanamıyor. Basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, düşüncenin suç olmaktan çıkarılmasını, gazetecilerin elinden alınan sosyal ve ekonomik hakların geri verilerek ekonomik anlamda refaha kavuşmasını bekliyoruz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.