Yine Hırsızlık Yapınca Tutuklandı

Yine Hırsızlık Yapınca Tutuklandı
Samsun'da 12 gün önce esnaf tarafından üzerine iş yerinin kepengi kapatılarak suçüstü yakalandıktan sonra mahkemece serbest bırakılan hırsız, yine hırsızlık yapınca bu kez tutuklandı.

- Samsun'da 12 gün önce esnaf tarafından üzerine iş yerinin kepengi kapatılarak suçüstü yakalandıktan sonra mahkemece serbest bırakılan hırsız, yine hırsızlık yapınca bu kez tutuklandı.

İlk olay, Samsun’un İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde 13 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan 39 yaşındaki H.T., 29 Eylül 2014 günü İsmail K.’ye (48) ait ayakkabı tamircisi dükkanına girip çekmeceden 150 lira çaldı. Bu hırsızlık olayının ardından iş yerinden çıkan kişinin güvenlik kamerasından fotoğrafı tespit edildi. Komşu esnaf güvenlik kamerasından elde edilen fotoğraftan aynı şahsın yine gelme ihtimali üzerine dikkatli olurken, H.T., İsmail K. iş yerinde olmadığı bir sırada etrafı kollayıp yine aynı iş yerine girdi. Bu sırada uyanık komşu esnaf koşarak H.T.’nin peşine gitti ve iş yerinin dış kapı kepengini üzerine kapatıp kilitleyip polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, H.T.’yi gözaltına aldı. H.T.’nin esnaf tarafından yakalanıp üzerine iş yerinin kepengi kapatılarak çaresiz polisi bekleme anı ise güvenlik kamerası tarafından anbean görüntülendi. Polise teslim edilen H.T., 12 gün önce çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ancak, H.T., bu kez de Canik ilçesi Yeni Mahalle'de D.K.'ye ait çay ocağından içinde 160 lira para ve kredi kartlarının bulunduğu çantayı çaldı. Çantasının çalındığından habersiz olan D.K., hırsızın kredi kartını kullanması üzerine cep telefonuna mesaj gelince durumu anladı ve polise şikayette bulundu. H.T.'nin bir kuyumcuya gidip çalıntı kredi kartı ile 152 liraya çeyrek altın satın alırken güvenlik kamerası tarafından yine görüntülendi. Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, güvenlik kamerası görüntüsünden önce H.T.'nin kimliğini tespit etti ve daha sonra da yakalayarak gözaltına aldı. Bugün samsun Adliyesi'ne sevk edilen H.T., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

YİNE HIRSIZLIK YAPINCA TUTUKLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.