Yırcalı’nın Çin Mesaisi

Yırcalı’nın Çin Mesaisi
Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Onursal Başkanı Rona Yırcalı, Çin’in başkenti Pekin’de Uluslararası Odalar Toplantısı’na katıldı.WCF Onursal Başkanı Rona Yırcalı, Pekin’de Çin Odalar Birliği’nin (BICCC...

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Onursal Başkanı Rona Yırcalı, Çin’in başkenti Pekin’de Uluslararası Odalar Toplantısı’na katıldı.

WCF Onursal Başkanı Rona Yırcalı, Pekin’de Çin Odalar Birliği’nin (BICCC ve CCPIT Beijin) 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Odalar Toplantısı’na katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yırcalı, dünya ekonomisindeki son gelişmeler hakkında bilgi verdikten sonra, odalarla uluslararası ekonomik temaslara vurgu yaparak, temasların önemine dikkat çekti. Çin hükümet temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, 67 ülkenin oda temsilcileri ile 100 civarında uluslararası kuruluşun başkan ve temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları da hazır bulundu. Aynı toplantıda panelist olarak da yer alan Yırcalı, İpek Yolu’nun tekrar hayata geçirilmesi konusundaki gelişmeleri de dile getirdi ve Türkiye’nin bu projedeki önemini anlattı. Ziyaret sırasında Çin Ekonomi Bakanı ve Pekin Belediye Başkanı tarafından kabul edilen Yırcalı, oda çalışmalarının yanında, Türk ekonomisi konusunda da bilgi verdi.

Yırcalı ayrıca, Şanghay’da gerçekleşen Dünya Türk İş Adamları Konseyi’nde de konuştu. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dünya Türk İşadamları Konseyi (DTİK) İcra Kurulu Üyesi de olan WCF Onursal Başkanı Rona Yırcalı, Şanghay’daki Asya Pasifik Girişimci Toplantısı’na katılarak, açılış konuşmasını yaptı. Buradaki konuşmasında, hafta başında Pekin’de gerçekleşen odalar toplantısı hakkında bilgi veren Yırcalı, Çin’deki son ekonomik gelişmeleri Türk iş adamlarına aktardı. DTİK’nın Asya Pasifik Bölgesi’ndeki Türk iş adamları ile gerçekleşen bu toplantısında Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, DTİK İcra Komitesi Başkanı Nail Olpak ile Asya Pasifik Bölge Başkanı Necdet Demiryürek, Ekonomi Bakanlığı temsilcileri, ticaret baş müşavirleri ve ateşeleri de hazır bulundu. Toplantıda, bölgedeki 12 ülkeden 110 Türk iş adamı hazır bulunurken, ekonomik konuların ele alındığı konuşmalarda, Türk iş adamlarının karşılaştıkları zorluklar bakanlık görevlilerine aktarıldı.

RONA YIRCALI, ÇİN'DE BİR DİZİ TOPLANTIYA KATILARAK TÜRK İŞADAMLARI VE ÇİN İŞADAMLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.