Yok Böyle Hırsızlık!

Yok Böyle Hırsızlık!
Şırnak’ta kendini örtüyle kamufle ederek bir iş yerini soyan hırsızın görüntüleri, güvenlik kameralarına yansıdı. Atatürk Mahallesi Sanat Sokağı’nda cep telefonu satan bir iş yerine gece saatlerinde o...

Şırnak’ta kendini örtüyle kamufle ederek bir iş yerini soyan hırsızın görüntüleri, güvenlik kameralarına yansıdı.

Atatürk Mahallesi Sanat Sokağı’nda cep telefonu satan bir iş yerine gece saatlerinde otomatik kepengi açtıktan sonra giren hırsızın tanınmamak için örtüyle kendini kamufle ettiği görülüyor. Daha sonra dükkandaki güvenlik kameralarının yönünü değiştiren hırsızın iş yerinden 150 cep telefonunu çaldığı belirtildi. İş yeri sahibi Mehmet Kutlu, hırsızın gece saatlerinde kepengi açtıktan ve kapıyı levyeyle kırdıktan sonra içeri girdiğini anlatarak, dükkandaki 150 cep telefonunu çaldığını söyledi. Yaklaşık 140 bin liralık zararı olduğunu ileri süren Kutlu, “Varımız, yoğumuz ne varsa çalındı. Bölgedeki esnafın durumunu biliyorsunuz. Mecburen sağdan soldan borç aldık ’çok fazla ürün alalım, satışımız olsun, çarkımız dönsün’ diye. Hırsızlığın profesyonelce bir iş olduğu ortada” dedi.

"MOBESE KAMERALARININ TAHRİP EDİLMESİ HIRSIZLARIN İŞİNE YARIYOR"

Kutlu, bir süre önce çıkan sokak olayları sırasında zarar gören kameraların hırsızların işine yaradığını söyledi. Kutlu, "Malumunuz basit bir olaydan dolayı MOBESE kameraları tahrip ediliyor. Bu herkesin bakış açısıdır, ben davamı sürdürüyorum diyerek kameralara zarar veriyorlar. Kameralar tahrip edilince hırsızlar daha rahat bir şekilde işlerini yapabiliyor. Böylece bir esnaf rahatlıkla soyulabiliyor. Buradan herkese sesleniyorum. Birbirimize sahip çıkalım. Başka bir esnafın başına gelmesin" diye konuştu.

Kutlu, iş yerini soyan hırsızın mekanı çok iyi bildiğini ve kendilerini tanıdığından şüphelendiklerini ifade ederek, "Hırsız ya da soyguncu insafa gelsin artık. Bizi görsün, borçluyuz. Ürünün tamamı borçtur, hiçbir şekilde bize ait değildir. Ürünleri geri getirirse satıp ona pay vereceğim" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.