Yök’ten Üniversitelere ‘Seçim’ Çağrısı

Yök’ten Üniversitelere ‘Seçim’ Çağrısı
YÖK 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde kendi memleketlerinde oy kullanacak öğrenciler için üniversite rektörlerine gönderdiği yazıda, 5-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak ders ve sınavların ö...

YÖK 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde kendi memleketlerinde oy kullanacak öğrenciler için üniversite rektörlerine gönderdiği yazıda, 5-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak ders ve sınavların öğrencilerin demokratik hak kullanımını sağlamak amacıyla ileri bir tarihe ertelenmesi istedi.

Öğrencilerin kendi memleketlerinde demokratik seçime katılma haklarını kullanabilmeleri amacıyla YÖK tarafından üniversite rektörlüklerine iletilen yazıda, 5-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak ders ve sınavların ileri bir tarihe ertelenmesi istendi. Alınan kararı değerlendiren İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç, sınavların ayın dokuzundan sonraya ertelenmesinin öğrencilerin oy kullanmaları bakımında oldukça isabetli olduğunu söyledi. Öğrencilerin demokratik katılım haklarını herhangi bir bahane bulmadan kullanabileceklerini belirten Aykaç, “Aksi takdirde öğrenciler sınavlardan dolayı oy kullanamadık, hakkımız elimizden alındı diye bazı itirazlarda bulunabilirlerdi” diye konuştu.

“DEMOKRATİK KATILIM BAKIMINDAN GENÇLERİN OY KULLANMALARI ÇOK ÖNEMLİ”

YÖK’ün aldığı kararın isabetli olduğunu söyleyen Aykaç, “Demokratik katılım bakımından gençlerin oy kullanmaları çok önemli” dedi. Kendi üniversitelerinin akademik takvimini düzenlerken seçimi göz önünde bulundurduklarını belirten Aykaç seçimlerden bir gün önceye ve sonraya sınav koymadıklarını belirtti. “Bazı okullarda seçimden sonraki gün saat dokuz gibi erken bir saatte sınav olduğunu gördüm” diyen Aykaç, “İstanbul dışında veya okudukları üniversitenin daha uzağında bir şehirde oy kullanacak olan öğrenciler haliyle gidip oy kullanamayacaklardı” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

“BÜTÜN ÖĞRENCİLERİ OY KULLANMAYA DAVET EDİYORUM”

Sınavlar arasına girecek boşluğun öğrencilerin performansını olumlu etkileyeceğini söyleyen Prof. Dr. Burhan Aykaç, tüm öğrencilere oy kullanmaları çağrısında bulundu. Sınavların peş peşe olmasından dolayı öğrencilerin hazırlık için zaman bulamadıklarını belirten Aykaç, “Böyle bir ara olması İstanbul dışına gitmeyecek öğrencileri de olumlu yönde etkileyecek ve daha çok çalışma imkanı bulacaklar” dedi. Aykaç sözlerini, “Üniversite olarak bu durumu daha önceden öngörmemiz Mütevelli Heyeti Başkanımız Abdükadir Gayretli’nin teşvikiyle olmuştur. Onun için bütün öğrencilerimizi oy kullanmaya davet ediyorum” şeklinde sonlandırdı.

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. BURHAN AYKAÇ, SINAVLARIN AYIN DOKUZUNDAN SONRAYA ERTELENMESİNİN ÖĞRENCİLERİN OY KULLANMALARI BAKIMINDA OLDUKÇA İSABETLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.