Yol Boyu Otopark Denetimleri Sürüyor

Yol Boyu Otopark Denetimleri Sürüyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 15 Temmuz’dan itibaren ücretsiz hale getirilen yol boyu otoparklarda deneti...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 15 Temmuz’dan itibaren ücretsiz hale getirilen yol boyu otoparklarda denetimlere devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 10 Temmuz’da oy birliğiyle alınan kararla, yol boyu otopark alanları 15 Temmuz Çarşamba gününden itibaren ücretsiz olarak halkın ve vatandaşın kullanımına bırakılmıştı.

Kararın uygulamaya geçmesiyle birlikte, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa denetimler yaparak, uygulama sırasında olumsuzluklar yaşanmaması ve vatandaşların huzur ve güven içinde araçlarını ücretsiz park edebilmeleri için denetimlere devam ediyor.

Yapılan denetimlere, 30 kişilik zabıta ekipleri ile 10 motorlu zabıta ekibi katılırken, Emniyet Müdürlüğü ekipleri de 58 ekiple yol boyu otoparkların olduğu her noktada görev yapıyor.

"ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLİYOR”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, yol boyu otoparkların zabıta ve polis ekiplerince her gün denetlendiğini belirterek, “Başkentlilerin, araçlarını ücretsiz olarak huzur ve güven içinde park edebilmeleri için gerekli denetimleri yapıyoruz” dedi.

Ücretsiz yol boyu otopark uygulaması sırasında vatandaşların olumsuzluk yaşamaması için zabıta ekiplerinin devriye gezdiğini belirten Abdurrahman Karabudak, “Vatandaşlar araçlarını park ederken ücret talep eden otoparkçılar zabıta ekiplerince yakalanıp, emniyet ekiplerine gerekli işlemlerin yapılması için teslim ediliyor” diye konuştu.

Karabudak, denetimlerin her gün yapıldığını, zabıta ekiplerinin yol boyu otopark olan bölgelerde devriye gezdiğini belirterek, “Rutin denetimlerin yanında şikayetler de değerlendiriliyor. Şikayetler Alo 153 No’lu Mavi Masa hattına bildirilebilir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.