Yol Kenarında Kurşuna Dizildiler

Yol Kenarında Kurşuna Dizildiler
Afganistan’ın Ghor kentinden başkent Kabil’e gelmekte olan 16 sivil, kimliği belirsiz kişilerce yolda durdurularak kurşuna dizildi. Sabah erken saatlerde meydana gelen olayda, Ghor kentinden başkent K...

Afganistan’ın Ghor kentinden başkent Kabil’e gelmekte olan 16 sivil, kimliği belirsiz kişilerce yolda durdurularak kurşuna dizildi.

Sabah erken saatlerde meydana gelen olayda, Ghor kentinden başkent Kabil’e gelmekte olan iki otobüsteki yolcular kimliği belirsiz kişilerce durduruldu. Polis kaynakları, yol kenarına arkaları dönük olarak dizilen yolcuların tek tek kurşuna dizildiklerini dile getirdi. Ghor Vali Sözcüsü Abdul Hai Khatibi, yerel bir TV’ye yaptığı açıklamada, Ghor’dan Kabil’e gitmekte olan üçü kadın toplam 16 kişiyi taşıyan araçların kırsal bölgede silahlı kişiler tarafından durdurulup, araçta bulunanların araçlarından indirilip kurşuna dizildiğini ve olayın arkasında Taliban’ın olduğunu iddia etti.

İHA’ya açıklama yapan Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid ise, olayla bağlantılarının olmadığını söyledi. Mücahid, bu olayda sivillerin, kadınların hayatını kaybettiğini, Taliban’ın hiçbir zaman sivillere zarar verecek faaliyetlerde bulunmayacağını dile getirdi. Mücahid ayrıca, olayda bölgedeki milis grupların parmağı olabileceğini veya kişisel bir nedenden dolayı bu kişilerin katledilmiş olabileceğini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.