’Yolsuzluk’ İddialarıyla İlgili Davada 45 Kişiye Takipsizlik

’Yolsuzluk’ İddialarıyla İlgili Davada 45 Kişiye Takipsizlik
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ndeki ’kamu yolsuzluğu’ davasıyla ilgili 45 şüpheli hakkında ’delil yetersizliği’ nedeniyle takipsizlik kararı çıktı.Kamulaştırma vurgunu iddialarında Büyükşehir Belediye...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ndeki ’kamu yolsuzluğu’ davasıyla ilgili 45 şüpheli hakkında ’delil yetersizliği’ nedeniyle takipsizlik kararı çıktı.

Kamulaştırma vurgunu iddialarında Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırma yaptığı semtlerde, ev ve işyeri bulunmayan kişilere sahte tapular düzenlenerek 2,6 milyon liralık haksız ödeme yapıldığı belirtiliyordu. İddialarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 42 sayfalık “soruşturma izni” verilmişti. Dava dosyasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Küçükler ve diğer 28 kamu görevlisi hakkındaki yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili olarak Danıştay’a itiraz etmişti.

45 ŞÜPHELİ HAKKINDA "DELİL YETERSİZİĞİ"NDEN TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Kamu ihale yolsuzluğu iddialarıyla ilgili üç şüphelinin tutuklu bulunduğu davada "Sahtecilik, Dolandırıcılık, Görevi İhmal, Rüşvet, İhaleye Fesat Karıştırma İddiaları" ile haklarında soruşturma başlatan Cumhuriyet Başsavcılığı, Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, eski Daire Başkanı Dursun Ali Kırmızıtaş, Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Deniz Köken, Daire Başkanı İrfan Salın, Vahdttin Tortumlu, eski Meclis Üyesi Tayyip Güngör, Nimet Aydemir, Daire Başkanı Ömer Özden ile birlikte 45 hakkında takipsizlik kararı verildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "delil" yetersizliği kararında, "Belediye çalışanları haklarında iddianame düzenlenen kişiler haricindeki tüm şüphelilere yönelik görevi ihmal, kötüye kullanma, rüşvet, sahtecilik ve kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık ile bu suçlara yardım etme iddialarından dolayı yapılan değerlendirmede, şüpheliler savunmaları, tanıklar beyanları, soruşturma izinleri ve tüm dosya kapsamı bir bütün halinde değerlendirildiğinde, bu şüphelilerin suç kastıyla hareket ederek ve suçun unsurlarını oluşturacak şekilde davranarak üzerilerine atılı suçları işlediklerine dair, haklarında iddianame düzenlenen şüpheliler ve tanıklar beyanları ile ayrıca resmi belgelerle desteklenip, doğrulanan savunmalarının aksini gösterir, kamu davasının açılmasını gerektirir soyut iddia dışında kuvvetli suç şüphesi bulunmadığından, şüpheliler haklarında kamu adına kavuşturmaya yer olmadığına dair" takipsizlik kararı verildi.

YOLSUZLUK DAVASINDA ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturmada İhsan A., Kadir T. ve Selçuk Ş,"sahtecilik, dolandırıcılık, görevi ihmal, rüşvet, ihaleye fesat Karıştırma" iddiasıyla tutuklandı. Aynı davada Ahmet Y. hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.