Yörex Fuarında Güney Ege Rüzgarı

Yörex Fuarında Güney Ege Rüzgarı
Yörelerin adıyla anılan tarım, gıda, sanayi ürünleri ve el sanatlarının tanıtılması için düzenlenen YÖREX Fuarı'na Aydın, Denizli ve Muğla illeri damgasını vurdu.

- Yörelerin adıyla anılan tarım, gıda, sanayi ürünleri ve el sanatlarının tanıtılması için düzenlenen YÖREX Fuarı'na Aydın, Denizli ve Muğla illeri damgasını vurdu.

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) Aydın, Denizli ve Muğla illerinin oda ve borsalarıyla birlikte Yöresel Ürünler (Yörex) Fuarı'nda açtığı standları, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da gezdi.

Yöresel ürünlerin markalaşması ve ticari değer kazanması yolunda önemli bir buluşma noktası haline gelen, bunun yanında üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım, gıda, sanayi ürünleri ve el sanatlarının tanıtılması için düzenlenen YÖREX Fuarı'na Aydın, Denizli ve Muğla illeri damgasını vurdu.

22-26 Ekim tarihlerinde, Antalya Expo Fuar merkezinde 5'nci kez düzenlenen YÖREX Fuarı'nın açılışını gerçekleştiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, GEKA'nın Aydın, Denizli ve Muğla standlarını da ziyaret etti.

Aydın Ticaret Odası, Didim Ticaret Odası, Kuşadası Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Odası, Söke Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası, Nazilli Ticaret Borsası, Söke Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası'nın katılımları ile GEKA'nın koordinasyonuyla kurulan Aydın tanıtım standını ziyaret eden Bakan Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, geleneksel efe gösterisiyle karşılandılar. Aydın'ın tanıtımına ilişkin görsellerin, zeytin, zeytinyağı ve kestane gibi yöresel tatların yanında Söke Körüklü Çizme'nin sergilendiği Aydın standında Odaların, Borsaların ve GEKA'nın temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Yılmaz ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Aydın'ın meşhur kestanesi ikram edildi. Ziyaretçilerin yoğun ilgisini gören Aydın tanıtım standının yanı sıra, GEKA'nın 2010 Yılı Mali Destek Programı'nda destekleyerek hayata geçirdiği, AYTO'nun Aydın Tanıtım Tırı da fuar alanı dışında ziyaretçilere Aydın'ı ve Aydın'da üretilen ürünleri tanıttı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Esnaf Sanatkarlar Odası'nın katılım sağladığı Muğla standını ziyaret eden Bakan Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na burada, markalaşmış yöresel ürünlerin güzel bir örneği olan Bodrum Mandalina Gazozu ve Mandalina Kolonyası ikram edildi. Bakan Yılmaz ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Datça balı, bademi ve zeytinyağı, Bodrum Sandaleti, Bodrum Mandalina Kolonyası, Lokumu ve Gazozu, geleneksel Muğla dokumacılığından ve Kavaklıdere bakırcılığından örnekler ile cam boncuk ürünlerin sergilendiği standı ilgiyle gezdiler.

Denizli Ticaret Borsası'nın katıldığı Denizli standına gerçekleştirilen ziyarette ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na Denizli leblebisi ikram edildi. Özellikle Türkiye'deki marka olmuş leblebi ürününün ana üretim yerinin Denizli olduğu ve leblebi ihracatının yüzde yetmişinin Denizli'den yapıldığı bilgisi ziyaretçilere aktarıldı. Ayrıca Türkiye'nin en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi olan AYNES'in ürünleri de standda sergilendi.

Standları tek tek gezen Bakan Cevdet Yılmaz, yöresel ürünlerin ekonomik bir değer ifade etmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Dünyanın çok az yerinde Anadolu'daki çeşitliliğin görülebileceğini belirten Bakan Yılmaz, "Ürünlerimiz bol. Bu zenginliği daha fazla ekonomik değere dönüştürme konusunda potansiyelimizi, zenginliğimizi görmemiz ve değerlendirmemiz bakımından bu fuarlar son derece önemli" diye konuştu. Bununla birlikte bu fuarların kültürel mirasın tanıtılması, yaşatılması anlamında önemli olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, tarih ve kültürle bağların koparılmaması ve gelecek nesillere aktarılması için bu ürünlerin varlığının önemli olduğunun altını çizdi.

YÖREX FUARI

Türkiye'nin birçok ilinden oda, borsa ve Kalkınma Ajansları başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve özel firmalardan oluşan YÖREX, bu yıl 113 stantta Türkiye'nin dört bir yanından 325 katılımcıyı ağırlıyor. 110 oda ve borsa, BEBKA, SERKA, İKA, TRAKYAKA, KUDAKA, KUZKA ve GEKA’dan oluşan 9 Kalkınma Ajansı, 51 farklı kurum ve 155 firma bulunuyor. "Sizin Oraların Nesi Meşhur? sloganı ile memleket hasreti çekenlerin beklenildiği YÖREX 'de bu sene 62 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsil ediliyor.

YÖREX FUARINDA GÜNEY EGE RÜZGARI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.