Yozgat Eczacılar Odasından Annelere Mama Uyarısı

Yozgat Eczacılar Odasından Annelere Mama Uyarısı
Yozgat Eczacılar Odası, annelere uyarılarda bulunarak sağlık profesyonelleri tarafından menşei, depolanma koşulları bilinmeyen ve maliyetinden çok düşük fiyatlara satılan çocuk mamalarına dikkat edilm...

Yozgat Eczacılar Odası, annelere uyarılarda bulunarak sağlık profesyonelleri tarafından menşei, depolanma koşulları bilinmeyen ve maliyetinden çok düşük fiyatlara satılan çocuk mamalarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Yozgat Eczacılar Odası, hafta içerisinde ulusal gazete ve televizyonlarda Türkiye Gümrüklerine miadı uzun süre önce dolmuş 1200 ton bebek mamasının sevk edildiği haberleri yer aldığı hatırlatılarak, “Sağlık profesyonelleri tarafından menşei, depolanma koşulları bilinmeyen ve maliyetinden çok düşük fiyatlara satılan çocuk mamalarına dikkat edilmesi gerektiğine dair daha önce de kamuoyunda uyarılar yapılmıştı. Buna rağmen çocuklarımızın sağlığını hiçe sayan bu girişimlerin devam etmesini Yozgat Eczacı Odası olarak şiddetle kınıyoruz. Halkımıza en yakın sağlık danışmanı, eczacılar olarak; raflara nereden ve nasıl geldiği belli olmayan, nasıl saklandığı ve depolandığı kontrol edilmeyen ürünler ile gelecek nesillerinizi tehlikeye atmamanız konusunda bir kez daha uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eczanelerin güven merkezi olduğu belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi;“Size her zaman en yakın sağlık danışmanlığı sunacağını unutmayınız. Eczanelere ürünler ecza depoları üzerinden, lisanslı, orijinal, faturalı olarak ve gereğinde soğuk zincir kurallarına riayet edilerek gelir. Ürünler eczane raflarında ısı ve nem özelliklerine uygun olarak saklanır ve sürekli olarak miat kontrolleri yapılır. Miadı geçen ürünler tutanak ile imha edilir. Ayrıca eczaneler Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Bölge Eczacı Odaları tarafından düzenli olarak denetlenir. Çocuklarımız geleceğimizdir. Anne ve çocuk ürünlerini eczacınızın danışmanlığı doğrultusunda eczanenizden almanızı tavsiye ediyoruz”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.