Yozgat’ta Polis Müdürü Hobi Bahçesinde Sebze Yetiştiriyor

Yozgat’ta Polis Müdürü Hobi Bahçesinde Sebze Yetiştiriyor
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Adnan Afşar, kendi imkanlarıyla sitenin önündeki boş araziye kurduğu hobi serasında yetiştirdiği sebzelerden apartman sakinleri de faydalanıyor.İl Emniye...

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Adnan Afşar, kendi imkanlarıyla sitenin önündeki boş araziye kurduğu hobi serasında yetiştirdiği sebzelerden apartman sakinleri de faydalanıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Adnan Afşar, mesaisinden kalan zamanında mini bir hobi serası oluşturarak, sebze yetiştirmeye başladı. Kış aylarının oldukça soğuk ve yağışlı geçtiği ilde boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla sera kuran Polis Müdürü Afşar, serada domates, salatalık, patlıcan, biber, altın çilek, marul, maydanoz ve roka gibi sebzeleri yetiştiriyor. Seracılığın baba mesleği olduğunu ve kendi imkanlarıyla sitenin önündeki 15 metrekarelik boş alanda iki kapılı ve tek çatılı hobi serası kurduğunu ifade eden Afşar, “Tarımsal faaliyetlere küçük yaştan itibaren merakım vardır. Yozgat’ta kış ayları uzun sürüyor. Ben de Çamlığın eteğinde bin 400 rakımlı bölgede, evimizin önündeki boş alanda bu serayı oluşturdum. Gerek dış kısmı ve gerekse iç kısmının dizaynında kendi imkanlarımla bu hale getirdim. Kışın oluşturduğum serada şuan bazı sebzeler ürün vermeye başladı. Hatta iftarda yemeklik malzemeleri bu seradan tedarik edebiliyorum. Burada ki ürünlerin çoğu benim daha önce kendi ürettiğim sebzelerden elde ettiğim tohumlardır" dedi.

Afşar ayrıca, "Şuan bu ürünlerin tohumunu alarak tekrar ekim için kullanacağım. Yani daha doğal ve genleri ile oynanmadığı için lezzeti de daha güzel oluyor. Mesai sonrası boş zamanlarımı burada değerlendiriyorum. Ayrıca komşularımızda böylesine örnek bir sera oluşturduğum için bana teşekkür ederek onlarda bu seramızdan faydalanıyorlar” diye konuştu.

YOZGAT'TA POLİS MÜDÜRÜ ADNAN AFŞAR, YAPTIĞI HOBİ BAHÇESİNDE SEBZE YETİŞTİRİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.