Ytb Başkanı Yurtdışından Gelen Süryani Gençlerle Midyat’ta Buluştu

Ytb Başkanı Yurtdışından Gelen Süryani Gençlerle Midyat’ta Buluştu
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı(YTB), Gençlik Köprüleri programının, "Kendi ana vatanlarını yakından tanıma fırsatı bulma" projesi kapsamında Midyat ilçesinde iftar programı düzenled...

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı(YTB), Gençlik Köprüleri programının, "Kendi ana vatanlarını yakından tanıma fırsatı bulma" projesi kapsamında Midyat ilçesinde iftar programı düzenledi.

İftar programına YTB Başkanı Kudret Bülbül, Avrupa Süryaniler Birliği Türkiye Sorumlusu Tuma Çelik, Süryani Dernekler Federasyonu Evgil Türker ve Gençlik Köprüleri programı ile Türkiye’yi ziyarete gelen Süryani öğrenciler katıldı.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan 18-25 yaş aralığındaki Süryani gençlerin “Gençlik Köprüleri Programı” kapsamında Türkiye’nin kültürel, siyasal ve ekonomik zenginliklerini tanıma fırsatı bulacağını söyleyen YTB Başkanı Kudret Bülbül, " Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu unutmuştuk. Ancak son 10 yılda farklılıkların bize katkı sağladığını anladık ve korkularımızı aştık. Korkularımızı aştıkça normalleştik, Normalleştikçe rahatladık. Rahatladıkça da Süryani’si, Kürt’ü, Arap’ı, Sünni’si, Gayrimüslimi, Alevisi, Laiki ile yani Türkiye’nin tüm insanları ile hep birlikte Türkiye olduğunu fark ettik. “Gençlik Köprüleri Programı” da Türkiye’de fark ettiğimiz bu gelişmeyi, ulaştığımız mesafeyi yurtdışına taşımanın bir uzantısıdır.” dedi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların ve akraba toplulukların Türkiye’ye aidiyetlerinin zayıfladığını belirten Bülbül, “Türkiye’ye çok gelemiyorlar. Türkiye’yi unutuyorlar. Türkiye’nin kat ettiği mesafeyi çok iyi bilmiyorlar. Bütün bu açıkları kapatmak üzere ’Gençlik Köprüleri’ diye bir program başlattık." dedi.

Yurt dışında yaşayan Türk ve akraba topluluklara ait milyonlarca insanın, Türkiye’yi unutmamasını istediklerini belirten Bülbül, başlattıkları "Gençlik Köprüleri" programıyla gençlerin Türkiye’yi daha yakından tanımaları ve aidiyet duygularının artmasını hedeflediklerini söyledi.

Proje kapsamında geçen yıl dünyanın farklı yerlerinden bin 500 gencin Türkiye’yi yakından görme imkanı sağladıklarını ifade eden Bülbül, proje kapsamında Türkiye’ye gelen gençlerle Midyat’ta bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Proje koordinatörü Tuma Çelik ise buradaki değerleri anlatmak yerine, katılımcılara ülkeyi yaşatmanın, göstermenin, gezdirmenin daha güzel olacağını düşündüklerini belirterek, projenin kabul edilmesi nedeniyle YTB Başkanlığına teşekkür etti.

YTB BAŞKANI KUDRET BÜLBÜL SÜRYANİ GENÇLER İLE MİDYAT'TA BULUŞTU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.