Yüksekliği Ayarlayamayınca Pisti Pas Geçti

Yüksekliği Ayarlayamayınca Pisti Pas Geçti
Birleşik Arap Emirlikleri’nin önde gelen havayolu şirketlerinden biri olan Etihad Havayolları’nın Abu Dabi-İstanbul seferini yapan uçağı, Atatürk Havalimanı’na iniş yaptığı sırada yüksekliğini ayarlay...

Birleşik Arap Emirlikleri’nin önde gelen havayolu şirketlerinden biri olan Etihad Havayolları’nın Abu Dabi-İstanbul seferini yapan uçağı, Atatürk Havalimanı’na iniş yaptığı sırada yüksekliğini ayarlayamayınca pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Edinilen bilgilere göre, Etihad Havayolları’nın EY97 sefer sayılı Abu Dabi-İstanbul uçuşunu yapan A6-AFB kuyruk tescilli Airbus 330 tipi yolcu uçağının kaptan pilotu, Atatürk Havalimanı’na iniş için yaklaşmaya başladı. Uçuşunu tamamlamak üzere 05-23 numaralı Ataköy-Florya yönündeki pistin Florya tarafından inişe geçen uçak 2 bin 600 metre uzunluğundaki piste yüksek kalınca pisti pas geçti. Marmara Denizi üzerinde tur atan uçağın kaptan pilotu bu sefer 3 bin metre uzunluğundaki 17-35 numaralı Sefaköy-Florya tarafındaki piste iniş için izin istedi. Pistin Florya tarafından inişe geçen Etihad Havayolları’nın Airbus 330 tipi uçağı sorunsuz bir şekilde Atatürk Havalimanı’nın pistine indi. Etihad Havayollarının uçağının iniş yapmak istediği 17-35 numaralı Sefaköy-Florya pistinden kalkışlar yapıldığı için uçak inene kadar pistte kalkışlar durduruldu. Etihad Havayolları’nın uçağı Atatürk Havalimanına indikten sonra uçuşlar normale döndü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.