Yüksel, Tobb’un Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Toplantısına Katıldı

Yüksel, Tobb’un Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Toplantısına Katıldı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin Avrupa Birliği Uyum Komisyonu toplantısı, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz’un da katılımıyla Ankara’da yapıldı.Salihli Ticaret ve Sanayi Od...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin Avrupa Birliği Uyum Komisyonu toplantısı, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz’un da katılımıyla Ankara’da yapıldı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel’in de ’sözcü’ göreviyle yer aldığı komisyonun toplantısında, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Burak Erdenir, Büyükelçi Bozkurt Oran ve İKV Genel Sekreter Yardımcısı Melih Özsöz de hazır bulundu.

Türkiye-AB ilişkileri, AB-ABD Trans-Atlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması müzakereleri ile geri kabul gibi konularının ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Ali Kopuz, "Türkiye için AB katılım sürecinin, istikrarlı ve kurumsallaşmış bir demokrasinin yerleşmesi, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlüklerin korunması, işleyen bir piyasa ekonomisinin varlığı, AB içindeki piyasa güçleri ve rekabet baskısına karşı koyma kapasitesine sahip olunması ve nihayetinde, mevzuatı uygulayabilme kapasitesi olan güçlü bir kamu bürokrasisinin temel çıpasıdır" dedi. Kopuz, iş dünyasının AB katılım sürecine ciddi destek verdiğini de sözlerine ekledi.

TOBB AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Bafra TSO Başkanı Göksel Başer de konuşmasında, şu ifadelere yer verdi:

"Toplantı gündemimizi daha ziyade, Türkiye-AB ilişkileri ve bu ilişkileri doğrudan ilgilendiren konular hakkında bir bilgilenme oturumu şeklinde tasarladık" şeklinde konuştu.

TOBB Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü İbrahim Yüksel de, Türkiye’nin AB üyeliği girişimlerinin arka plana itildiği bu günlerde, iş adamları olarak TOBB bünyesinde çalışmaları ciddiyetle ve özveriyle sürdüklerini ifade etti. Yüksel, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik çalışmalarının ikinci plana itilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye AB ilişkileri durağan bir döneme girdi. Son 5 yılda yeni hiçbir fasıl açılmadı" diye kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.