“Yunanistan’a kaçan FETÖ’cüler getirilecek”

“Yunanistan’a kaçan FETÖ’cüler getirilecek”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'da mahkemenin kaçan FETÖ'cülerin sığınma taleplerini reddettiğini hatırlattı ve hainlerin Türkiye'ye...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'da mahkemenin kaçan FETÖ'cülerin sığınma taleplerini reddettiğini hatırlattı ve hainlerin Türkiye'ye getirileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'da Turizm İstişare Toplantısı'na katıldı. Terörün her türlüsüyle mücadeleyi içeride ve dışarıda güçlü şekilde sürdürdüklerini belirten Çavuşoğlu, terörle mücadelede konusunda 80 milyonun ve tüm dünyadaki Müslümanların duasının olduğunu söyledi.

FETÖ İLE MÜCADELE

Bakan Çavuşoğlu, "Ülkemizin güvenliği için, devletimizin ve milletimizin bekası için bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ülkemizin menfaatlerini dünyanın her yerinde savunmak için vatanımızı, milletimizi iyi temsil etmek için, şanlı bayrağımızı en yükseklerde dalgalandırmak için de gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

"HER YERDE FETÖ'YÜ TERÖR LİSTESİNE ALDIRIYORUZ"

Yurt dışında FETÖ ile mücadele konusunda önemli sonuçlar elde ettikleri kaydeden Çavuşoğlu, gittikleri her yerde FETÖ'yü terör listesine aldırdıklarını söyledi. Çoğu yerdeki FETÖ derneklerini de kapattırdıklarını belirten Çavuşoğlu, "Okullarını ya devralıyorlar ya kapatıyorlar ya da bizim Maarif Vakfımıza veriyorlar. Bu terör örgütünü içeride ve dışarıda kesinlikle nereye giderse gitsin bulacağız, hesabını soracağız. Milletimize bu sözümüz var, bu sözümüzü de inşallah içeride ve dışarıda tutucağız. Kaçanları da bir bir Türkiye'ye getiriyoruz. Şu anda bazı ülkelerde yeni yakalananlar oldu" dedi.

"YUNANİSTAN'A KAÇAN FETÖ'CÜLER GETİRİLECEK"

Yunanistan'da mahkemenin, kaçan FETÖ'cülerin sığınma taleplerini reddettiğini ifade eden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, helikopterle kaçan hainlerin de Türkiye'ye getirileceğini ve yargıya teslim edileceğini dile getirdi. Çavuşoğlu, "Hainlere aman vermeyeceğiz, zulmedenlerden inşallah hukuk çerçevesinde hesap soracağız, millet adına, devletimiz adına bunun hesabını sormaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİ İYİ"

Türkiye'nin ekonomisinin iyi olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bakmayın siz bazı kredi kuruluşlarının siyasi kararlar vermesine. Esasen darbe girişimi başarısız olduktan sonra şimdiki plan "ekonomik olarak Türkiye'yi nasıl zayıflatırız, Türkiye'yi nasıl yıkarız, böleriz, dünyadaki etkisini nasıl azaltırız ve bu kararlığını nasıl tersine çeviririz" planlaması var. Bunu çok iyi görüyoruz, buna yönelik de tedbirlerimizi alıyoruz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar hangi kararları alırlarsa alsınlar Allah'ın izniyle milletimizin kararı, bizim için temeldir. Onların aldıkları karar bizi etkilemez, kararlı bir şekilde daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz, hedeflerimize ulaşacağız" dedi.

"GELECEK SENEYE DAHA UMUTLU BAKIYORUZ"

Gelecek seneye daha umutlu baktıklarını ifade eden Çavuşoğlu, Antalya'nın, Alanya'nın, dünyada, Avrupa'da başka alternatifinin olmadığını tur şirketlerinin ve turistlerin gördüğünü söyledi.

Turizmcilerin özellikle iki yıldır gelir ve turist sayısındaki düşüş yüzünden finansman açığı yaşadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Biz garanti fonu oluşturuyoruz. Şu anda hazırlıkları yaptık, pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıyoruz. Bu kredi garanti fonu çerçevesinde, bu uygulamada bir otelcimiz gidip işletme kredisi almak istiyorsa, finansman sorunu yaşıyorsa bunun riskinin yüzde 75'ini devlet karşılayacak. Yani yüzde 75'ine vatandaşımız ipotek gibi belgeler ya da tapu gibi şeyler vermek durumunda kalmayacak. Şu andaki hesapladığımız bu. İnşallah bu uygulamayla finansman sorunu yaşayan otelcilerimizin, turizm işletmelerimizin sorunlarını aşacağız" şeklinde konuştu.

"YERLİ TURİSTİN GÖNLÜ HOŞ TUTULMALI"

Yerli turistin gönlünün hoş tutulmasını gerektiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Turistin kalitelisini istiyorsunuz, yerli turisti de beğenmiyorsunuz. Epeyce de açıklamalar yaptınız, şimdi o da hoş olmadı doğrusu. Yani kriz yaşadığınız zaman da Türkiye'nin her yerinden yerli turist geldi, pek de beğenmediniz. Ona göre hizmeti ayarlayacaksanız, ona göre hemen adapte edeceğiz kendimizi. Herkesin tercihi farklı, vatandaşa da saygı duyacağız, tepeden bakmayacağız. Gelen her turist bizim misafirimizdir, onun gönlünü hoş tutmak için Alanya'nın geleneksel misafirperverliğinin en iyisini göstereceğiz."

Bakan Çavuşoğlu daha sonra Alanya Kent Konseyi üyeleriyle basına kapalı görüştü.

“Yunanistan’a kaçan FETÖ’cüler getirilecek”

“Yunanistan’a kaçan FETÖ’cüler getirilecek”

“Yunanistan’a kaçan FETÖ’cüler getirilecek”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.