Yunanistan’da Erken Seçim Sinyalleri

Yunanistan’da Erken Seçim Sinyalleri
Yunanistan’da iktidarda olan Syriza Partisinin içindeki karışıklıkların Çipras’ın parlamentodaki üstünlüğünü zedelemesi durumunda erken seçim yapılabileceği bildirildi.Yunanistan Başbakanı Alexis Çipr...

Yunanistan’da iktidarda olan Syriza Partisinin içindeki karışıklıkların Çipras’ın parlamentodaki üstünlüğünü zedelemesi durumunda erken seçim yapılabileceği bildirildi.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras’ın erken seçime gidilmesini istemediğini fakat partisindeki iç karışıklıkların buna yol açabileceği öğrenildi. Alexis Çipras bugün yaptığı açıklamada partisindeki kurtarma paketi karşıtları nedeniyle parlamentodaki üstünlüğünü kaybetmesi durumunda ulusal seçime gidilmesi çağrısında bulunacağını kaydetti. Yerel bir radyoya konuşan Çipras, hayati önem taşıyan kurtarma paketi anlaşmasının imzalanmasının ardından partinin geleceğine karar vermek için Eylül ayında partide kurultayı toplamak istediğini belirtti.

6 aydır iktidarda olan Syriza hükümeti, Euro Bölgesi’nin 3 yıl süreli 85 milyar Euro değerindeki kurtarma paketini parlamentoya sunmuş, paket tartışmalar ve anlaşmazlıklara rağmen kabul edilmişti. Parlamentodan onay alan paketle ilgili ülke kreditörleriyle yapılacak görüşmelerin 20 Ağustos’a kadar sonuçlanması bekleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.