Yunanistan’da Tripras Dönemi

Yunanistan’da Tripras Dönemi
Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulias’ın Syriza’nin lideri Alexis Tripras’a hükümet kurma yetkisini vermesinin ardından Alexis Tripras Başbakanlığında koalisyon hükümeti kuruldu. Yunanistan’da dün...

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulias’ın Syriza’nin lideri Alexis Tripras’a hükümet kurma yetkisini vermesinin ardından Alexis Tripras Başbakanlığında koalisyon hükümeti kuruldu.

Yunanistan’da dün gerçekleştirilen genel seçimlerde oyların yüzde 36,3’ünü almayı başaran sol koalisyon partisi Syriza, 2 milletvekili daha çıkaramaması nedeniyle tek başına iktidar olamadı. Tek başına iktidar olamayan Syriza lideri Alexis Tripras, Türkiye karşıtı görüşleri ile tanınan ANEL partisi ile koalisyon hükümet kurma konusunda anlaştı. Anlaşmanın sağlanmasının ardından Yunanistan Başpiskoposunu ziyaret eden Tripras, daha sonra ise Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulias ile görüştü. Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulias’ın Alexiz Tripras’a hükümet kurma yetkisini imzalamasının ardından Alexis Tripras Başbakanlığında Syriza ve Bağımsız Yunanlar Partisi (ANEL) Koalisyon Hükümeti kurulmuş oldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.