Yurda Böyle Giriş Yaptılar

Yurda Böyle Giriş Yaptılar
Serbest kalan 46 konsolosluk çalışanı, 101 günlük esaretin ardından Türkiye’ye böyle giriş yaptı. 46 Türk vatandaşı bugün sabah saatlerinde Türkiye’ye giriş yaptı. Konsolosluk çalışanları ilk etapta M...

Serbest kalan 46 konsolosluk çalışanı, 101 günlük esaretin ardından Türkiye’ye böyle giriş yaptı.

46 Türk vatandaşı bugün sabah saatlerinde Türkiye’ye giriş yaptı. Konsolosluk çalışanları ilk etapta MİT’e ait bir binaya alındı. Binada kahvaltı yapan rehineler daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi. Personelin gelişi ve sağlık durumuyla ilgili bilgiler an be an Başbakan Davutoğlu’na iletildi. Şanlıurfa Valisi tarafından konsolosluk çalışanlarının Ankara’ya gönderileceğinin iletilmesiyle çalışanlara yeni kıyafetler verildi. Görüşlerini anlatan konsolosluk personeli ise, çok mutlu olduklarını belirtti ve yetkililere teşekkür etti.

46 personel yeni kıyafetleriyle birlikte sabah 07.00 sıralarında havalimanına yönlendirildi. Azerbaycan’daki programını yarıda kesen Başbakan Davutoğlu ise Şanlıurfa’ya geldi. Konsolosluk çalışanlarıyla ayrı ayrı görüşen Davutoğlu, kısa bir basın açıklamasının ardından beraberindeki konsolosluk çalışanlarıyla birlikte Ankara’ya gitti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.