Yurda Döndüler

Yurda Döndüler
Arızalanan gemiyi tamir etmek için gittikleri Kanada’da maaşlarının ödenmemesi nedeniyle mahsur kalan 12 Türk gemici yurda döndü. Yaşadıkları zorlukları anlatan gemici Semih Özkan, kandırıldıklarını s...

Arızalanan gemiyi tamir etmek için gittikleri Kanada’da maaşlarının ödenmemesi nedeniyle mahsur kalan 12 Türk gemici yurda döndü. Yaşadıkları zorlukları anlatan gemici Semih Özkan, kandırıldıklarını söyledi.

Kanada’nın Quebec eyaletine bağlı Sorel kenti limanına arıza yapan ve yaklaşık 60 bin dolarlık liman ücretini ödemediği gerekçesiyle hareket edemeyen Panama bandıralı ‘Phoenix Sun’ isimli geminin tamiratı için işe alınan 12 Türk Kanada’da mahsur kalmıştı. Gemi Kanada yetkili makamları tarafından alıkonulurken maaşlarını alamayan 12 gemici maddi sıkıntı nedeniyle yurda dönüş yapamıyordu. Kaderlerine terk edilen Türk gemiciler, Sorel Belediye Başkanı Serge Peloquin ve yerel halkın yardımlarıyla alınan uçak biletiyle Türkiye’ye döndü.

“BİZİ KANADA’YA GÖTÜREN KİŞİ TARAFINDAN KANDIRILDIK”

Kanada’dan dönen gemicilerden Semih Özkan, kendilerini Kanada’ya götüren şahsın kandırdığını belirterek, "Bizi oraya götüren şahıs, açıkçası kandırdı. Biz de geminin sahiplerinden biri Türk olduğu için mağdur etmemek için fedakarlık yaparak, bir süre çalıştık" dedi.

“TÜRK KONSOLOSLUK YETKİLİLERİ BİZE KUMANYA GÖNDERDİ”

Maaş ve kumanyalarının gelmediği için 2-3 günde bir kere yemek pişirip yediklerini söyleyen Semih Özkan,“Daha sonra konu uluslararası deniz taşımacılığıyla ve çalışanların sorunlarıyla ilgilenen bir örgütte yansıdı. Oradaki basın yaşanılanları duydu. Biz 2-3 gün boyunca bir kere yemek pişirip yiyebiliyorduk. Kendimize göre kısıtlamalara gittik. Olay basına yansıdıktan sonra ülkede insan haklarına verilen önemden dolayı bir gürültü koptu. Orada Sorel Belediye Başkanı ve halk bir şekilde bize yardımcı olmaya çalıştı. Bizi buraya bilet alarak, gönderildiler. Türk konsolosluk yetkilileri de bize kumanya yardımında bulundu. İlgilendiler sağ olsunlar. Bizi Türkiye’ye gönderme teklif ettiler. Kanada mahkemesinde süreç devam ediyor. Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götüreceğiz. Bu olayı uluslararası boyuta taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.