Yurtta Hava Durumu

Yurtta Hava Durumu
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan son değerlendirmelere göre, yurtta bugün hava durumu şöyle.Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Ordu çevreleri ile Samsun ve Tokat’ın doğu ilçelerin...

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan son değerlendirmelere göre, yurtta bugün hava durumu şöyle.

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Ordu çevreleri ile Samsun ve Tokat’ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin’in kıyı ilçeleri, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının genelinde mevsim normalleri civarında, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 29

İstanbul: Az bulutlu ve açık 31

İzmir: Az bulutlu ve açık 35

Adana: Parçalı ve az bulutlu 35

Antalya: Az bulutlu ve açık 37

Samsun: Parçalı çok bulutlu, doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 22

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 36

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.