Yürüyüş Türk Milli Takımı Takım Halinde Balkan Şampiyonu Oldu

Yürüyüş Türk Milli Takımı Takım Halinde Balkan Şampiyonu Oldu
Bu yıl Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen 14. Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı takım halinde Balkan Şampiyonu oldu.Şampiyonada, Türk Milli Takımı sporcularından Ayşe Tekdal, bi...

Bu yıl Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen 14. Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı takım halinde Balkan Şampiyonu oldu.

Şampiyonada, Türk Milli Takımı sporcularından Ayşe Tekdal, birinci geldiği 5 kilometre Genç Kızlar etabında 23.32’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Genel Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 14. Balkan Yürüyüş Şampiyonası sona erdi.

Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Hırvatistan, Sırbistan ve Romanya’dan 100’e yakın sporcunun katıldığı şampiyona nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Şampiyonada 20 kilometre Büyük Kadınlar etabında Romanya’dan Andrea Arsine 1.39.36’lık derecesiyle birinci, Yunanistan’dan Aikaterini Theodoropoulou 1.40.34’lük derecesiyle ikinci ve yine Romanya’dan Alexandra Luliana Aichimoei 1.42.10’luk derecesiyle üçüncü oldu. Şampiyonanın 20 kilometrelik Büyük Erkekler etabında ise Türkiye’den Şahin Şenoduncu 1.27.30’luk derecesiyle Balkan Şampiyonluğunu elde ederken, ikinciliği yine Türkiye’den Serkan Doğan 1.27.45’lik derecesiyle, üçüncülüğü de Romanya’dan Florin Alin Stirbu 1.30.09’luk derecesiyle elde etti.

Ayvalık’ta yapılan şampiyonanın Genç Erkekler 10 kilometre yarışmalarında ise Türkiye’den Muratcan Karapınar 42.26’lık derecesiyle Balkan Şampiyonu olmayı başardı. Bu etapta ikinciliği de yine Türkiye’den Salih Korkmaz 44.15’lik derecesiyle elde etti. Bu etapta Romanya Milli Takımı adına yarışan Andrei Gafita 44.18’lik derecesiyle kıl payı üçüncü oldu.

Şampiyonanın 10 kilometre Genç Kadınlar etabında Türkiye’den Derya Karakurt 49.27’lik derecesiyle Balkan Şampiyonu olurken, Sırbistan’dan Gogov Danica 50.96’lık derecesiyle ikinci, Romanya’dan Carmen Bianca Molnar ise 50.37’lik derecesiyle üçüncü oldu. 14. Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nın 10 kilometre Yıldız Erkekler etabında ise Türkiye’den Abdülaziz Daniş 46.13’lük derecesiyle Balkan Şampiyonluğunu göğüslerken, Türkiye’den Haydar Nurullah Kara 46.40’lık derecesiyle ikinci, yine Türkiye’den Sinan Aslan 46.53’lük derecesiyle üçüncülüğü elde etti.

Şampiyonanın 5 kilometre Yıldız Kızlar kulvarında, Türkiye’den Ayşe Tekdal 23.32’lik derecesiyle hem Balkan Şampiyonu oldu, hem de yine kendisine ait Türkiye rekorunu kırmayı başardı.

Aynı etapta; Türkiye’den Meryem Bekmez 23.37’lik derecesiyle ikinci, Romanya’dan Gabriela Siminiceanu ise 24.26’lık derecesiyle üçüncü olarak yarışmayı bitirmeyi başardı.

TÜRKİYE ŞAMPİYONADAN 53 PUANLA BİRİNCİ AYRILDI

Ayvalık’ta düzenlenen 14. Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda Türkiye Büyükler, Gençler ve Yıldızlar etaplarında elde ettiği 53 puanla takım halinde şampiyonluk kupasını kazanırken, ikinciliği, aynı etaplarda elde ettiği 38 puanla Romanya üçüncülüğü ise; 16 puanla Yunanistan elde etti. Şampiyonada dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Yürüyüş Federasyonu Başkanı Fatih Cintimar, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Balıkesir İl Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürü İlhan Aslan, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker verdi.

TÜRKİYE’NİN GURURU OLDULAR

Federasyon Başkanı Fatih Çintimar yaptığı açıklamada, bu etkinliği Ayvalık’ta düzenlemekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Şampiyonada 23.32’lik derecesiyle hem Balkan Şampiyonu olan, hem de yine kendisine ait Türkiye rekorunu kırmayı başaran Ayşe Tekdal, amacının Kolombiya’da yapılacak olan şampiyona dereceye girerek, Türkiye’nin sesini duyurmak olduğunu kaydetti.

Şampiyonada, 20 kilometrelik Büyük Erkekler etabında Türkiye’yi temsil eden Ayvalıklı atlet Şahin Şenoduncu’nun 1.27.30’luk derecesiyle elde ettiği Balkan Şampiyonluğunu izleyiciler arasında bulunan annesi Oycan Şenoduncu’yu kucaklayarak kutlaması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Şampiyonada, 42.26’lık derecesiyle Başkan Şampiyonu olmayı başaran Türk Milli Takımı’nın Ayvalıklı sporcusu Muratcan Karapınar “Hedefim Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak ve 2016’da Brezilya’nın başkenti Rio’da yapılacak olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmektir" diye konuştu.

Halk oyunları gösterimleriyle sona eren Ayvalık’taki 14. Balkan Yürüyüş Şampiyonası’na ilçe halkının yoğun ilgi göstermesi nedeniyle izleyici rekorunun kırıldığı da gelen bilgiler arasında.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.